Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

Honzua 

všechny recenze uživatele

Geniální (jako vždycky) už od začáteční ikonografie, kde Blackadder zastřelí posledního anglosaského krále, až přes nakládačku Shakespearovi k rozpuštění parlamentu. Neuvěřitelný políček Brannaghovi aneb jak jednou větou můžete nenásilně dopálit člověka, který jistému tématu oddal svůj tvůrčí život. Mazané plánování, kuličkové pero a Blackadderovo "Hello Darling" Darlingovému potomkovi v bitvě u Waterloo. Přesně jako bych se vracel v čase celou jednou érou britského humoru. Na konci způsobuje sakra těžkou ale krásnou nostalgii. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Černá zmije (hlavně středověkká série) patří mezi mé oblíbené seriály. Přesto mě tento krátký film, který na něj (po letech) navazuje, bavil přeci jen méně. Pár dobrých a chytrých narážek se i zde najde, ale některé vtípky mi připadly už trochu zbytečně laciné. 70% ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší možná tečka za tím nejlepším seriálem o tuřínu. Nejfilmovějěí, nejsevřenější, nostalgická a odhalující další příbuzné (byť jen na fotografiích). Černázmije urazí Shakespeara, zesměšní Robina Hooda, ojede nejkrásnější Pannu (Marian) a párkrat si kopne do zženštilých Francouzů. A s Baldrickem vymyslí ten nejfikanější plán... "-Chutná to, jako kdyby si někdo trpící silnou rýmou vzal dvě lžíce přípravku na uvolnění hlenu a pak to všechno vychrchlal na avokádo. -Je zvláštní, že to říkáte, protože... -Ano, děkuji Baldricku, můžeš jít." ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Kdysi nám to pouštěla učitelka britských reálií na vysoké škole jako alternativní pohled na britskou historii. Byl jsem z toho nadšen a slíbil si, že se někdy podívám na celý serial. Po letech jsem to sjel znovu, tedy po tom, co jsem viděl celý serial a musím říct, že tenhle díl tomu nesahá ani po kotníky. Je to taková rychlá nostalgie pro zaryté fanoušky a návštěvou různých historických událostí a s úsměvným koncem. Nicméně oblíbenou epizodou se to určitě nestane. Úsměvný nadprůměr. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Legendární Black Adder jsem ještě neviděl. A možná právě proto moc nevím, jak s tímhle druhem humoru zacházet. V Bestiánovi je jednoduchý humor mixovaný tím značně promyšleným. Celé to tak nějak příjemně zapadá do sebe a žene to člověka ke smíchu a k tomu, že se těší na každou další minutu. No a Robin Hood? Kdo to je? :-D Režie: ***; Scénář: ****; Herci: ***; Hudba: *** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)

Reklama

Reklama