Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Black Adder až príliš predvídavé. Až príliš sa to podobá na obdobné time travel filmy, kde je strašne veľa historických postáv a gagy sa týkajú toho istého. Na druhej strane aj tu dokážu Curtis a spol. prekvapiť - napr. pasáž s Williamom Shakespearom. Poteší účasť v podstate celého hereckého ansámblu (až na to, že McInnerny hrá Darlinga a nie Percyho), ale nezmení dojem toho, že ide len o akýsi vývar z toho, čím bol typický pôvodný seriál. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech se vrací hlavní protagonisté ke společnému stolu a rozjíždí střeštěnou cestu časem. Pro fanoušky série o Černé zmiji je tento dodatek téměř povinností - škoda jen jiného nezvyklého dabingu postav a vychytralé plány jsou v čudu :( [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je skutečně obdivuhodné, že tvůrcům po šestnácti letech od vzniku první řady, čtyřech sériích a několika speciálech, ani v nejmenším nechyběla invence. Naopak, mohli by ji rozdávat měrou vrchovatou! P.S.: Český dabing je vynikající (i když nerespektuje odkaz k seriálu, je skvěle přeložený, obsazený i zahraný). 95%. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Humorem se lze sytit neustále, pakliže jste na jeho specifickou chuť citliví. Na rozdíl např. od sci-fi, kde stejné myšlenky jsou při opakování na výsost nudné a žánrově hledáte potravu novou, popř. připravenou více rafinovaně. ____ Avšak mně tento způsob humoru moc nesedí, přijde mi příliš průhledný, prvoplánový, až naivní. Kontrastující dvojice, spolu s frenetickou společností, každou větou směřuje k trapnosti. Díval jsem se na dabovanou verzi, možná, že tím se to vysvětluje, ale patrně ne-e. ()

Antonius 

všechny recenze uživatele

Skvělý silvestrovský speciál, v němž se setkáte se všemi postavami seriálu a navíc je tam Kate Moss (Lady Marian) a Colin Firth (William Shakespeare). Doporučuji sehnat si v originálním znění s titulky, protože dabing ČT je tragický - jiné hlasy bych ještě zkousnul, ale jiná jména postav už ne. Kam se poděl Baldrick a Edmud Černá Zmije? Přeložit Blackadder jako Bestián je zvěrstvo a mnoho fanoušků si pořadu kvůli tomu ani nevšimlo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)

Reklama

Reklama