Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Bestián mě pobavil.. Hodně mě pobavil a to je hlavní! Rowan Atkinson je na takové role jako dělaný a Tony Robinson mu byl vynikající pravou rukou. Parodie několika anglických historických událostí byla fantastický nápad a líbilo se mi, jak na sebe minulost s budoucností navazovala.. A závěr - ten neměl chybu! :)) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Slušné zakončení ságy Černé zmije. Podle mého názoru filmu možná uškodil rozpočet. V seriálu odrhrávajícím se v papundeklových kulisách bylo více prostoru pro skvělý pronikavý britský humor. Sem se ho bohužel tolik nevešlo, a to asi na úkor spíše efektní kostýmové show a snahy ukázat co nejvíce v co nejkratší době. Škoda, spíš bych ocenil další sérii. ()

Reklama

Antonius 

všechny recenze uživatele

Skvělý silvestrovský speciál, v němž se setkáte se všemi postavami seriálu a navíc je tam Kate Moss (Lady Marian) a Colin Firth (William Shakespeare). Doporučuji sehnat si v originálním znění s titulky, protože dabing ČT je tragický - jiné hlasy bych ještě zkousnul, ale jiná jména postav už ne. Kam se poděl Baldrick a Edmud Černá Zmije? Přeložit Blackadder jako Bestián je zvěrstvo a mnoho fanoušků si pořadu kvůli tomu ani nevšimlo. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Geniální (jako vždycky) už od začáteční ikonografie, kde Blackadder zastřelí posledního anglosaského krále, až přes nakládačku Shakespearovi k rozpuštění parlamentu. Neuvěřitelný políček Brannaghovi aneb jak jednou větou můžete nenásilně dopálit člověka, který jistému tématu oddal svůj tvůrčí život. Mazané plánování, kuličkové pero a Blackadderovo "Hello Darling" Darlingovému potomkovi v bitvě u Waterloo. Přesně jako bych se vracel v čase celou jednou érou britského humoru. Na konci způsobuje sakra těžkou ale krásnou nostalgii. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série přesně takový, jaký si zasloužila. Tentokrát se setkáme se všemi hlavními aktéry najednou, k tomu se konečně setkáme s mistrem Shakespearem ("...a tady mám originál Mackbetha podepsaný Shakespearem samotným!" - "Kým?") v podání Colina Firtha a navíc třeba s Robinem Hoodem a jeho sličnou Marion (Kate Moss je přímo... wuf wuf!)... No a milí pánové Blackadder s Baldrickem na konci dostanou to co si zaslouží. Bravo! (Co se týče dabingu, nemůžu komentovat, jelikož jsem neviděl, ale originál je zkrátka bezchybný) 100% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)

Reklama

Reklama