Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Annapolis [2:31] ,2. The Brigades [1:28] ,3. Showdown [4:13] ,4. Progression [2:08] ,5. Turning Point [1:36] ,6. I'll Do It [3:08] ,7. Run in Place [1:47] ,8. The Naval Academy [2:16] ,9. Jake [2:29] ,10. Four Seconds [1:55] ,11. Twins' Theme [1:59] ,12. Tank Drill [1:28] ,13. The Offer [2:21] ,14. A Little Jog [2:50] ,15. Second Chances [3:45] ,16. Brigade Training [2:33] ,17. Eye Opening [1:12] ,18. Gates of Annapolis [1:53] ,19. Jake and Ali [1:41] ,20. Cole [1:28] ,21. I Have Nowhere Else to Go [1:41] ,22. Training Begins [1:52] ,23. Near First Kiss [1:05] ,24. Math Problems [0:51] ,25. Sleepless Night [1:32] ,26. Holiday Leave [1:47] ,27. Wakey Wakey [2:20] ,28. Find Out Who You Are [1:56] ,29. Annapolis Finale [1:07] ,30. Annapolis End Title [5:20], ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šikana, buzerace, řvaní a nováčci pod vším tím tlakem se pomalu mění v pravé muže anebo odpadnou…. Ano, je to takto prosté. K tomu hlavní postavou je hrdina bez jediné vlastnosti, který se přihlásí k maríně a není moc jasné proč. V závěru film doplní několik nepříliš zručně nasnímaných boxovacích bitek. SHRNUTÍ: Chci se přihlásit k US maríně. ()

Reklama

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

I když uznávám, že to nebyl nejhorší film, přesto nemůžu jít přes 3*. Úplně jsem jim nebaštil toho chudáčka nováčka, kterýmu nikdo nevěří a kterej ani sám neví, co chce. Takovej pohádkovej příběh o klučinovi, kterej sní pár tyčinek, aby se dostal do vyšší váhové kategorie a ono to vyjde. Pak boxuje, je jednoznačně slabší, ale třetí kolo se "náhodou" probere a ono to zase vyjde. A kdyby nebylo pravidel o třech kolech, jistě by tento dream pokračoval i dál. Taky jeho nadřízená je zrovna náhodou tou holkou, co potká v baru, myslíte, že to dají dohromady? :) A taky ten černý chlapec, co vypadá jako kulička .... myslíte, že když vybírají jednoho z padesáti, že by vybrali zrovna jeho ... no nevím nevím. Až příliš krásně nalinkovanej příběh na lepší hodnocení. Aspoň, že vyráznějš nenudil. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Já vlastně čekala nafoukaný vlastenecký drill amerických mariňáků a pustila si to jen kvůli upřímným a šibalským očím Jamese Franca....jenže on ten filmík za to stál, tak předně, ten nacionalismus se ani nekonal, spíš sonda mezi obyčejné kluky. Když pracujete denně s tátou a a bráchou v loděnici, kde stavíte bitevní lodě pro námořnictvo, a přes tu širokou řeku se denně díváte na budovy Akademie, začne se vám leccos honit v hlavě a pokud ještě umíte trochu boxovat....podotýkám ještě, že Tyresemu Gibsonovi uniforma velmi, velmi sekla a soundtrak byl super, připomínal Matrix. Hlubokánské drama jsem nehledala a byla překvapena za čtyři hvězdy. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Po zpackaném Rychle a zběsile 3 bych od Lina čekal všechno, kromě učesaného a mírně klišovitého příběhu, který celou dobu stojí na hlavním hrdinovi. Inu, překvapení se dějí. Zmizely sice všechny záběry na stíhačky a výbuchy (tvůrci se nakonec nedohodli s armádou o použití exkluzivních záběrů, což nechápu, protože větší agitka tu od dob Top Gunu nebyla ;), ale James Franco v hlavní roli dokazuje, že patří mezi ty lepší herce a doslova se proboxuje vojenskou přípravkou na elitní škole v Annapolis. Klasická buzerace od nadřízených, tužení přátelství s kolegy, příprava na boxerský turnaj... nic víc nedostanete, ale nic víc ani nepotřebujete. Vynikající hudba Briana Tylera, kouzelná Jordana Brewster a solidní řemeslo od pana režiséra. Tuhle stominutovku reklamovat nebudete. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Annapolis je hlavným mestom amerického štátu Maryland a tiež sídlom okresu Anne Arundel. Námorná akadémia bola založená v roku 1845 vtedajším ministrom námorníctva Georgeom Bancroftom. (MikaelSVK)
  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)

Reklama

Reklama