Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

castor 

všechny recenze uživatele

Ne úplně blbý pohled na americkou výcvikovou akademii. V podstatě jednoduchý, civilní a přímočarý (a samozřejmě klišovitý a agitační, jak jen pohled na vojenskou akademii může být), hlavně ale kašlající na nějaké ohlušující exploze nebo drsné pohledy z kokpitů stíhaček. Justin Lin to navíc docela vyhrál s herci i hudbou Briana Tylera. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Nemohu a ani nechci moc kritizovat, protože skoro není co. Annapolis je z půlky boxerský film a z části také film o námořnické akademii a výcviku. Ani v jedné linii nejde Lin nijak do hloubky, takže není ani moc co zkazit. S hodnocením bych šel klidně o stupeň výš, ale konkurence v tomto žánru je obrovská. Lepších boxerských dramat bych napočítal hned několik a i co se týká námořnictva má Annapolis velkého konkurenta ve snímku Ten nejlepší. 65% ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Po zpackaném Rychle a zběsile 3 bych od Lina čekal všechno, kromě učesaného a mírně klišovitého příběhu, který celou dobu stojí na hlavním hrdinovi. Inu, překvapení se dějí. Zmizely sice všechny záběry na stíhačky a výbuchy (tvůrci se nakonec nedohodli s armádou o použití exkluzivních záběrů, což nechápu, protože větší agitka tu od dob Top Gunu nebyla ;), ale James Franco v hlavní roli dokazuje, že patří mezi ty lepší herce a doslova se proboxuje vojenskou přípravkou na elitní škole v Annapolis. Klasická buzerace od nadřízených, tužení přátelství s kolegy, příprava na boxerský turnaj... nic víc nedostanete, ale nic víc ani nepotřebujete. Vynikající hudba Briana Tylera, kouzelná Jordana Brewster a solidní řemeslo od pana režiséra. Tuhle stominutovku reklamovat nebudete. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

James Franco předvádí svůj talent v roli chlapce studujícího námořní akademii. Příjemný a nenáročný snímek, který skvělým a jednoduchým způsobem přibližuje život obyčejného chlapce, který chce být námořníkem. V jednoduchosti je krása a působivost. Francovi sekunduje nádherná Jordana Brewster. Celý snímek působí možná trochu mentorsky a můžete v něm hledat různá ponaučení, ale proč si kazit příjemný film o netradičním tématu? ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Tento film mi pripomína mix filmu Ten nejlepší a Dústojník gentleman. Vojak chce nakopať riť dôstojníkovi ktorého neznáša ale s ktorým sa na záver uzmieri. Nakoniec však ak to vezmeme z prava aj z ľava výsledok je dobrý a nedá sa k tomuto filmu povedať až tak veľa zlého. Mená v titulkoch nepritiahnu masového diváka a ani neinšpiruje mládež k vstupu do armády ale keď si tento film zapnem v televízií nebudem sklamaný. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v prostredí americkej Námornej akadémie, vznikol bez podpory amerického Ministerstva námorníctva a Ministerstva obrany. (MikaelSVK)
  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)

Reklama

Reklama