Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

I když uznávám, že to nebyl nejhorší film, přesto nemůžu jít přes 3*. Úplně jsem jim nebaštil toho chudáčka nováčka, kterýmu nikdo nevěří a kterej ani sám neví, co chce. Takovej pohádkovej příběh o klučinovi, kterej sní pár tyčinek, aby se dostal do vyšší váhové kategorie a ono to vyjde. Pak boxuje, je jednoznačně slabší, ale třetí kolo se "náhodou" probere a ono to zase vyjde. A kdyby nebylo pravidel o třech kolech, jistě by tento dream pokračoval i dál. Taky jeho nadřízená je zrovna náhodou tou holkou, co potká v baru, myslíte, že to dají dohromady? :) A taky ten černý chlapec, co vypadá jako kulička .... myslíte, že když vybírají jednoho z padesáti, že by vybrali zrovna jeho ... no nevím nevím. Až příliš krásně nalinkovanej příběh na lepší hodnocení. Aspoň, že vyráznějš nenudil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama z prostředí prestižní americké vojenské akademie pro budoucí mariňáky Annapolis, ke kterým každý rok dělají nový nábor a o jedné takové partě se odehrává i tento příběh. Respektive hlavně příběh jednoho, tedy Jacka, který to v životě měl docela dost těžké a tak se rozhodne zkusit co jeho síly dokáží vydržet. Celý film se natáčel bez podpory námořnictva, což si nedokážu představit pač ztvárnění prostředí a atmosféra byla cítit ke mě každým krokem. U čeho jsem se ve filmu opravdu bavil byly boxerské zápasy, které byly relativně dlouhé, zábavné a bylo vidět, že dali tvůrcům pekelně zabrat. Režisér, který si ztratil reputaci u Rychle a zběsile 3 se rychlostí blesku navrací na výsluní hollywoodské smetánky a doufám, že mu to i nadále vydrží. Už na začátku jeho filmové kariéry mu věštili slušnou budoucnost. Doufám, že oprávněně. --- Lepšíš se Howarde…brzy budeš stačit na moji šestiletou dceru. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, kámo, já mám taky sny !!" - "Jo ??" - "Jo !! Třeba jít dneska k Frankiemu a pořádně se zrubat.." ;) Tak každý máme nějakýho koníčka, že ?! ;) G.I. Jake aneb Jak James Franco vyhrál válku nad svojí nadutostí !! ;) Justin Lin se po nepříliš vydařené Tokijské jízdě ze série Rychle a zběsile tímto milým a překvapivě dík dialogu vtipným snímkem, který ho, ač napěchován spoustou klišé, s plnou parádou vrací na hollywoodské výsluní, kde mu to soudě podle ohlasů na poslední režisérovy filmové příspěvky již zmiňované adrenalinové série opravdu moc sluší.. Annapolis sice nijak nevybočuje z Linovy tvorby, která povětšinou postrádá nějaká hlubokomyslná poselství a zakládá si především na jednoduché a vizuálně precizní stránce s líbivým popovým hudebním motivem, v tomto smyslu Brian Tyler patří k těm nejlepším, nicméně se však tentokrát nevyhneme jistému moralizování, ani až reklamnímu agitování za námořnictvo USA..;) James Franco mě stejně jako Tyres Gibson a zejména nádherná, ač zřetelně prkenná, Jordan Brewster hodně bavil, když především Franco dokazuje, že hrát skutečně umí, ačkoliv se prvním ročníkem akademie i celým filmem tak trochu spíš prorve, příběh okořeněný o linku turnaje v boxu nenudí, vše spolehlivě svižně šlape jako hodinky, a když připočtu i třešničku na dortu v podobě Donnieho Wahlberga coby nadporučíka Burtona, opravdu nemám co vytknout.. Já si tuhle teenagerovskou agitku opravdu užil.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Další americkej profláknutej krávofilm o cti a odhodlanosti v armádě. Tentokrát ještě na škole. A dokázat se to má v boxérském turnaji. Nudou jsem si chtěl během filmu nasekat malíček mačetou a z té vojenské orchestrální hudby jsem si chtěl strčit pijavice do uší. Děj mi lámal kosti svou stupidností a povrchností a nakonec jsem si chtěl zlomit hlavu. Je to další z mnoha americkejch vojenskejch nudnejch příšerností. ()

LANSA 

všechny recenze uživatele

Má to silnější i slabší chvíle, v některejch momentech se určitě dalo vytěžit víc z nevraživosti mezi Howardem a poručíkem. Jediná věc, která mě tam ale neskutečně srala byla účast Jordany Brewster!!!!Tahle ta frnda mi tam seděla jak pěst na oko, at už jako "cool" trenérka boxu a nebo jak si tam jako nadřízená na vojenský přehlídce okousávala se svým kadetem hlavu.At se jde vycpat a s takovým představením at radši zkusí u Rocca Siffrediho, ten by ji dostal do provazů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Annapolis je hlavným mestom amerického štátu Maryland a tiež sídlom okresu Anne Arundel. Námorná akadémia bola založená v roku 1845 vtedajším ministrom námorníctva Georgeom Bancroftom. (MikaelSVK)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v prostredí americkej Námornej akadémie, vznikol bez podpory amerického Ministerstva námorníctva a Ministerstva obrany. (MikaelSVK)
  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)

Reklama

Reklama