Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

MM11 

všechny recenze uživatele

Pokus, který si zaslouží potlesk za vytrvalost. A Steve Guttenberg u mně odmítnutím role v tomhle paskvilu velmi stoupnul. Jinak je to příšernost... Nejhorší na tomto díle je režie. Alana Myersona neznám, a ani znát nechci, protože to co předvedl tady je tragédie. Humor (není to odvážné pojmenování?) je prakticky stejný jako u předchozích dílů. Představte si situaci: Kamarád Vám vypráví vtip a Vy se zasmějete. Pak ho bude opakovat. Možná ještě potřetí Vám vyloudí úsměv. A popáté přednese to samé, ale ke všemu trapně. Budete se smát? Ne, budete ho chtít zabít... Co mi to jen připomíná..? To jest Policejní akademie 5. Jako bonbonek ohromně trapný Mahoneyho nástupce, jakýsi Lassardův synovec. Gratuluji páni producenti, takhle zmrvit slušnou komedii dokážou jen ti nejlepší... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Taková změna prostředí je sice fajn, ale kromě té pasáže s únosem Lassarda ten film moc nezachrání. Gutenberg, kterého jsem považoval za symbol série, se vzdal účinkování a představitel Lassardova synovce byla pravděpodobně vymyšlena jen na zaplnění jeho díry ve scénáři, představitel ovšem nemá nemá zdaleka takové charisma a role je víceméně nevýrazná. Herci Sweetchucka a Zeda tu také nejsou, což je další ztráta. Stand-out role zaujímá Lassard se svou demencí, která je větší než dřív a ten podřízený se svým poskokem. Navíc pátý díl jde podle pohádkového schématu, takže zhruba dopředu víte, jak bude děj probíhat a jak skončí. Navíc se tu už nemluví sprostě (ale může to být dabingem) a humor je jen infantilnějším odvarem z minulých dílů. Jinak o moc nepřijdete, pokud si před ní budete číst třeba televizní program a jen poslouchat ušima. ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Tak tu už citeľne chyba Mahoney a Zed. Vo štvrtom pokračovaní to už bolo dosť biedne, ale tam boli aspoň spomínaný herci, ktorý ešte ako tak pobavili. Nové postavy, akými bola banda zlodejských tupcov nebola vôbec vtipná. Vo filme ťažko nájsť scény, ktoré by pobavili, no tých trápnych a nudných tu bolo na rozdávanie. /30%/ ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Vynálezce knihtisku prásknul do bot a udělal jen dobře, přece jen mu v hlavě zbylo nějaké to deko rozumu a on se rozhodnul, že si ho uchová. Měl pravdu ten chlapec. Lassard tu opět představuje toho nejzabedněnějšího mamlase a celá policejní skvadra je ohraná a nudná...a parta zločinců? To už páťáci z českých základek jsou větší drsňáci. ()

RottenFox 

všechny recenze uživatele

Proč se už dneska netočí takovéhle filmy? No jo, protože by to každej okamžitě odsoudil jako úplnou blbost. Hm, nu což, film je z roku 1988, z Miami, je to komedie s akčními prvky a zároveň to není nějak extra zamotané, spíš taková oddechovka. Pro mě je to dokonalá kombinace. Záporáci jsou tu také skvělí, takoví ti správní bad boys a na druhé straně klaďasové nejsou žádní super heroes, ale fajnové postavičky. Pro mě za jedna. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)

Reklama

Reklama