Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle je více méně film podle mého gusta - ať už žánrově, místem a časem původu nebo hereckým obsazením. Na Příběh z Filadelfie jsem se těšila dlouho, ač nejsem nadšená tak, jak jsem si představovala, nejsem ani zklamaná, jsem potěšená. Katharine Hepburn sice nepatří mezi ty herečky, které bych vyhledávala, ale v tomto filmu byla místy roztomilá a naprosto chápu, proč se o ni mužští kolegové poprali. Grant je moje srdcová záležitost a Stewarta mám rovněž ráda, takže u nich není co řešit. Jinak je to snímek vtipný, romantický a ač s dějem, který by za chytrost cenu asi nevyhrál, není to hloupé, což se mi líbí. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Cary je šarmantný, Katharine neodolateľná a Jimmy dokonalý(ako vždy). Dialógy aj humor, všetko funguje perfektne. Tak prečo potom len štyri hviezdičky? Možno som od tak slávneho filmu s tak hviezdnym obsadením čakala viac. Alebo som na film nemala tú správnu náladu. Nuž, určite tomu dám ešte šancu. Časom... ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se sešli tři z největších hollywoodských hvězd všech dob. Dva dvorní herci mistra Alfreda Hitchcocka Jimmy Stewart a Cary Grant a možná vůbec nejslavnější herečka všech dob, Katherine Hepburn. Takový lesk vás chtě nechtě poněkud oslepí - přistupovat k takovému filmu nezaujatě vzhledem k těm jménům je velice těžké. Možná jen díky tomu je Příběh z Filadelfie tak slavný. Přesto, vtipy a gagy jsou milé a opravdu zábavné, příběh je sice hodně triviální (ostatně, jde o screwball comedy), ale mistr Cukor ho podal s vkusem a elegancí, takže se na to dobře dívá a my upřímně držíme palce šarmantnímu Grantovi, aby si tu svoji Zrzku na konci vybojoval. Krásný exemplář kvalitní klasické komedie. Pokud vám zachutná, doporučuju poohlédnout se po Jeho dívce Pátek či Leopardí ženě... ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Scénaristicky to nebylo moc dobré. Cukor odvedl standardní režijní rutinu a natočil snímek blízký tomu, co se u nás točilo ve třicátých letech. Ne moc vtipnou komedii a ne moc vážné drama. Když vzpomenu na Leopardí ženu, v níž se Cary Grant blýsknul o rok dříve, není to moc lichotivé srovnání. Ačkoli má Příběh z Filadelfie lepší herecké obsazení, nedokáže se vymanit z kategorie "rozverné snobské historky". Přesto byla zábava se koukat na mladého Stewarta a okouzlující Hepburnovou. Jediné velké plus (a překvapení) skýtala otevřenost se kterou se pojednávalo o sexu a milostné jiskření mezi hlavními protagonisty, kterého dostane divák velkou porci (obzvlášť ve scéně před koupáním v bazénu). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rozpustilá a VELMI svižná komedie, která měla zacementovat pozici Katharine Hepburn coby počínající filmové superstar. Ona je tady bezprostřední, ale víc mě bavil neodolatelný ňouma James Stewart, ta jeho roztomilá dikce a řeč těla, jako by se pořád chtěl omlouvat za to, co vlastně dělá a když balí Hepburn, chtěli byste ho pohladit po hlavě jako nejmilejšího bráchu :o) Jediný problém jsem měl (a nejenom tady) s Cary Grantem a jeho jedinou hereckou polohou. Nikdy jsem ho nepovažoval za kdovíjakého herce, ale na ženský fungoval spolehlivě jako magnet vždycky, takže jeho omezený rejstřík ho nemusel trápit. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Všichni, kdo v Příběhu z Filadelfie hráli, předvedli výkon, jejž mnozí kritikové označili za jejich nejlepší v celé kariéře. (Pavlínka9)
  • Cary Grant souhlasil s hlavní rolí, pokud mu společnost MGM zaručí v titulcích jméno před Katharine Hepburn a jeho obvyklý honorář zvýší na 137 500 amerických dolarů, tedy téměř dvojnásobek toho, co měla dostat Hepburn. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama