Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale i kdybych chtěl dát víc - nemohu. Nemám rád americké komedie ze 40tých let a nemám rád naprostou většinu filmových adaptací divadelních her - obě tyto kategorie mi vadí svou toporností a užvaněností, zde to tedy bylo na druhou. Grant, Stewart, Hepburne - všechno ok, našlo se dokonce i několik vynikajících gagů (Stewart v knihovně - "Thank thee"). Celkově jsem to ale odzíval. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Než jsem si to pusil, dal jsem si slib, že za jakýchkoliv dám plný počet, protože tenhle film jsem sháněl tak půl roku, ale bez úspěchu, ale kdykoliv jsem si na něj vzpomněl, hned se mi na tváři rozrážil velký úsměv. Veděl jsem, že si ho tenhle rok ještě pustím. Stal ze zázrak a já usedal s nadšením, ale i obavou. Nakonec to všechno dobře dopadlo a já viděl opravdovou perlu mezi romantickými filmy! __ Dvorní herci Hitche a dokonalá bohyně si rozehráli partičku ve Filadepfii. Pan elegán a fešák Grant si chemii s krásnou Kathrine nacvičil už v Leopradí ženě a Stewartovi to šlo přímo od ruky. __ Jedna z nejlepších konverzaček ever! ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Cary Grant, James Stewart a Kathatrine Hepburn v jednom filme. Najväčšie herecké esá (nielen) svojej doby spojili svoje sily v tejto adaptácii divadelnej hry, ktorá sa stala nesmrteľnou klasikou takmer všade okrem východného bloku. Nesmierne vtipná, romantická a našlapaná žánrovka, ktorej súčasná konkurencia nestíha ani po 75. rokoch. Šesť nominácií na Oscara, z toho dve premenené (Stewart, najlepší adaptovaný scenár) a pravidelné umiestnenie v rebríčku Top 100 najlepších amerických filmov všetkých čias.Má to trošku zbrklý scenár ale ubermega superstar casting to absolútne vynahrádza. Krásne, vtipné, dojemné. Takto má vyzerať klasika 10/10 ()

Duncen 

všechny recenze uživatele

Phiadelphia Story, film který kdyby natočili dnes, byl by jen snůškou klišé. Jenže ho už spatřili lidé před více jak sedmdesáti lety a je tak jeden z prvních filmů tohoto žánru. Navíc s výborným hereckým obsazení- Cary Grant. James Stewart a Katharine Hepburn, to byla špička v tomto obodbí. Film obdržel také ocenění i od akademiků v podobě dvou oscarů: Herec HR James Stewart ,scénář a čtyr nominací... 75% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Grant vs. Stewart? Souboj v ultimátní váhové kategorii o srdce Katharine Hepburn. Cukorova "převleková" komedie možná není tak šílená jako jiné Grantovy pecky, ale Cary tu zas musí čelit solidní konkurenci, protože Stewart je neodolatelný s kloboukem i bez něj a Katharine Hepburn je zkrátka bohyně, takže celkem rychle pochopíte, proč jí všichni padají k nohám. Tempo je zběsilé, dialogy by se měly tesat a celé to směřuje k očekávatelné, leč přesto dojemné pointě. Že je to příliš jednoduché? No právě... jak může podobně elementární zápletka rozhýbat bránici i srdeční chlopně je mi záhadou, ale nehodlám to zkoumat. Jak říkají Američané: If it ain't broken, don't fix it. :) (90%) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Právě tímto filmem přestala být Kathrine Hepburn považována za "jed pro kasy". (kenny.h)
  • Virginia Weidler, která hrála Dinah, byla dětskou hvězdou, která se na filmovém plátně objevila již ve čtyřech letech. Tento film byl její 35. Její filmová kariéra však skončila v roce 1943, kdy jí bylo 16 let. Zemřela v roce 1968 v 41 letech. (Kulmon)

Reklama

Reklama