Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nic. Prostě nic. Snad to bude tím žánrem. Snad. Ale Jeho dívka pátek mě přeci tak bavila. Co s tím? Svedeme to na ten žánr? Ale co Cary Grant, Katherine Hepburn a James Stewart? Tohle přeci musí fungovat. Prostě musí. A přece ne. I když všichni jmenovaní jsou v tom nevinně. Ale když všechny ty zvraty působily tak uměle, stejně jako celý ten příběh. Ale to ten žánr, kámo. Takže to bude asi tím žánrem. Příběh z Filadelfie bylo pro mě jako pít šampaňské bez bublinek, navenek se tváříte na úrovni, ale uvnitř víte, že to stojí za houby. Prostě nic. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typický príklad bláznivého komedializmu zlatého veku Hollywoodu. Tieto príbehy prinášajú na scénu emancipované ženy s vlastným názorom, ktoré si dovolia ako rozhodovať sa o tom, koho si vezmú, tak o tom, či sa aj rozvedú. Jednou z ich najideálnejších predstaviteliek bola samozrejme na prvý pohľad emancipovaná Katharine. Film sa snažil priblížiť chladne pôsobiacu hviezdu bližšie k divákom. Kvôli obľúbencom Grantovi a Stewartovi zvyšujem na štyri hviezdy. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Krásná a překvapivá love story, které lze sna vytknout jen její překvapivost a nevěrohodnost, jinak byla Cukorova režie bezchybná - alespoň podle mne. :-) Největším zážitkem z filmu byly herecké výkony Kat Hepburnové (stačí jí říci s patřičnou intonací "Hello Dexter, Hello George, Hello MIKE", a víte, kdo je její aktuální favorit) a především Jamese Stewarta, oceněného za svou roli Oscarem. Ten se u mne znovu zapsal mezi nejlepší herce všech dob, zde ještě jako mladík, např. v ovíněných scénách s Kat je prostě báječný a kdybych byl žena, řekl bych přímo k sežrání... Trailer: http://www.csfd.cz/film/1842-pribeh-z-filadelfie/videa/ ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavný snímek, na který jsem se rád podíval. Ovšem druhá půlka mi připadala zásadně lepší, než ta první. V první části bylo nutné pochytit všechny nutné dějově potřebné informace, které se mi asi nějak v 8 ráno pochytit nepodařilo. Příjemná screwballová komedie. Lehký nadprůměr, sympatické herečky 65%. Viděno v kině na 40. LFŠ ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější film z žánrové škatulky jménem romantika. Důvod? Má proklatě daleko k cukrkandlovým výlevům. Naopak jde o výjiměčně povedenou konverzační komedii, která stíhá trefně glosovat i svět kolem sebe. "Nenávidíte mě, slečno Imbriová?" "Nemůžu si dovolit někoho nenávidět. Já jen fotím." Celý snímek stojí především na chytrých a vypointovaných dialozích ("Snad ses nevzdal své milované whiskey?" "Ne, jen jsem změnil barvu. Teď jsem na pastelové odstíny. Víc mi sluší.", kde exceluje Zrzka Katharine Hepburn, sarkastický Cary Grant a taky škytající James Stewart :-) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Katharine Hepburn vlastnila práva k projektu, které prodala společnosti MGM pod podmínkou, že se ujme hlavní role a sama si zvolí režiséra i herecké obsazení. (Hans.)
  • Filmová práva koupil pro Kathrine Hepburn její tehdejší přítel multimilionář Howard Hughes. Ta je pak prodala studiu MGM s podmínkou, že bude hrát hlavní ženskou roli, vybere si režiséra a herce. George Cukora dostala, ale Clark Gable a Spencer Tracy měli jiné závazky. (kenny.h)
  • Informace o honoráři Caryho Granta se objevila v novinách, a tak Grant oznámil, že celý výdělek věnuje Britskému fondu pro oběti války, čímž si zasloužil velkou slávu. Podle daňového úřadu daroval Grant nakonec přesně 62 500 amerických dolarů, což byla částka po sražení daní a zaplacení ostatních nákladů na natáčení. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama