Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první sezónu a moc se mi líbila. Je to takový mix CSI a Beverly Hills 90210. Většina epizod má více dějových linek, kde Veronica, popřípadě její otec, pracuje na vcelku rozmanitých zakázkách jako dva soukromí detektivové. Celým seriálem se ještě táhne další vyšetřování, konkrétně vraždy. Na tento seriál se skvěle kouká, hlavně kvůli vyrovnané kvalitě epizod, neokoukaným příběhům a všudypřítomným hláškám. Sice jsou rozhovory možná až příliš strojené, opravdu si nedokážu představit lidi, kteří by i v nejvypjatějších životních situacích mluvili takhle "cool" - neustále naráželi na všechny odnože popkultury, ale divák si rychle zvykne a vždy potěší, když takovou narážku pochopí. Herci, hlavně Kristen Bell a Jason Dohring, jsou také super. Také musím ocenit, že na konci sezóny je vražda vyřešena a tak seriál nepůsobí natahovacím dojmem. Rozmýšlím se mezi 4* a 5*, dám nakonec nižší, protože mi zde přecejen něco chybí, uvidíme po druhé řadě, rozhodně ale doporučuju. Update: Ne, je to na jasných 5*, na jaký středoškolský seriál se dá koukat furt dokola, a furt dokáže svými perfektními zápletkami, ale i hláškami bavit? Na málokterý, na Veronicu ale furt. A teď by to chtělo poslat menší petardu do Novy, když ten jejich strašný dabing zavinil propad seriálu do modrých čísel. ()

nikushaa 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden zo seriálov, ktoré som si nikdy nenechala v telke ujsť - vrátane početných repríz. Aj keď som zo začiatku o ňom pochybovala. Ale jednotlivé zápletky epizód a sérií boli zaujímavé a tak si ma nejak postupne Veronica Marsová získala. Čo však treba zdôrazniť - seriál by nebol tým čím je bez Kristen Bell, vďaka ktorej hlavná hrdinka, ironická detektívka, nemala chybu :) A síce je to teenagerský seriál, no s OC a jemu podobnými sa porovnávať našťastie nedá - 4* ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Tak prvně, chybí mi tu žánr komedie v popisku. Možná je to příliš subjektivní, protože již nepatřím k té pravé cílové skupině a dívám se na tohle televizní dílko s příliš velkým nadhledem. Veronica Mars má každopádně jiskru a vtip, což možná způsobila kolize dvou zásadních žánrů a výsledkem je něco jako teen-krimoška. Což souvisí s "rodinným povoláním" hlavní hrdinky, která řeší nejen "závažné" pubertální trable s láskou, kamarády i nepřáteli v lavicích střední školy, ale také hrst zločinů (občas docela drsných a závažných). No a její vtipně odlehčené bonmoty, sem tam říznuté přemoudřelou zarputilostí, prostě leckdy divák smíchy neunese. Samozřejmě, že seriál časem trpí melodramatičností a překombinovaností, stejně jako sorta všech těch mýdlových-střídacích-teen-operetek, ale budiž. Už teď mám pocit, že by mě kliďánko stačila jenom jedna série, a to pouze a čistě pro zábavu či odreagování. Uvidím po dalších dvou. 65% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V záplavě "-ledních" háj sosájety seriálů z rodu Melrose Place pro teenagery příjemné osvěžení. Ústřední příběh, který skutečně někam směřuje, je věc v této třídě skutečně nevídaná, a v kombinaci s malými detektivními melouchy titulní slečny a neméně početnými "problémy" adekvátními jejímu věku vytváří všehochuť stravitelnou pro mladší i starší publikum - někdy samozřejmě méně, jindy zase lépe, podle míry zastoupení té které linie v aktuálním dílu. Obsazení Kristen Bellové byla jednoznačná trefa - děvče, které dovede v jednu chvíli vypadat jako roztomilá křehká blondýnka naivního mladistvého věku a jindy jako podstatně zkušenější "dospělá ženská", a které to někdy zkrátka nezvládne, si mě získalo. Ne že bych si nahrával každý díl, abych náhodou o něco nepřišel, ale když mám čas, přepínání kanálů se v inkriminovanou dobu prostě obvykle zastaví právě u Verči z Marsu. 70% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Seriál by som opísal ako zrod mladej detektívky. Kristen Bell je fajn, ale táto postava jej podľa mňa nesedí. Dialógy mi sem tam prišli šialené, dej bol taký chytrácky. Ostatné postavy sa podľa mňa veľmi nevyznamenali. Naozaj to bola niekedy nuda. Humor mi niekedy pripomínal ten zo seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov. V kriminalistike to neprinieslo nič nové, len je to taká vstupenka do tohto žánru pre mladých. Naozaj som to pozeral, len kvôli nej, inak to pre mňa dennodenne pozerávať po škole bola taká trochu nuda, či zabiják času, oddychovka ani nie. ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Když se rozhodlo o zrušení seriálu, fanoušci ve snaze zachránit seriál uspořádali akci, která měla ukázat oblíbenost Veronicy Mars a poslali ředitelce televize CW Dawn Ostroff přes 10 000 tyčinek Mars. Bohužel ji to neobměkčilo. (HappySmile)
  • Tvůrce seriálu Rob Thomas se pokusil udržet Veronicu Mars na obrazovce i po třetí sérii a natočil zkušební díl čtvrté série, kde by nastal velký časový posun. Místo toho, aby byla Veronica na vysoké, má už po promoci a nastupuje do FBI. Kromě Veronicy se zde neobjevil nikdo ze starých známých postav, místo toho tato ukázka představovala všechny nové postavy, které se měly v seriálu objevit. Producentům se tato nová verze Veronicy Mars nelíbila a natáčení zrušili. (HappySmile)
  • V původním pilotním dílu se měla Lilly (Amanda Seyfried) jmenovat Samantha, Lianne Mars (Corinne Bohrer) měla být nejprve Rebecca, pak Abbie. Wallaceovo (Percy Daggs) příjmení bylo Collier, Loganovo (Jason Dohring) Hewitt a Duncanovo (Teddy Dunn) příjmení nebylo Kane, nýbrž Cain a následně Caine. (HappySmile)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama