Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fleků na stropě už je poslední dobou v hororech snad ještě víc než vody, ale musím říct, že jsem si to docela užila. Nestálo mě to nehty, ale to jemné napětí se drželo vytrvale celým filmem, což není vždy pravidlem, často velká leknutí střídá velká nuda. A navíc tu byla výborná Jennifer Connelly, které se podařilo vzbudit ve mně o ní i její dítě neředěnou starost. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Salles točil psychologické drama nebo thriller? Nedovedl do konce ani jedno a tak vznikl nefungující film, ve kterém zkrátka ani napětí nefungovalo. Ono ani nemohlo, když se Nataša nezměnila na druhou Samaru (a šancí bylo několik!). Atmosféra Temných vod byla deprimující, deštivá a víceméně i díky nezvládnutému filmu nehodící. Tak či onak je to remake, který vůbec nemusel vzniknout a už vůbec ne v rukou Waltera Sallese, který je (nejspíš) zrozen pro jiný druh filmů. 30% ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděla velký kus filmu Bloudění v temnotách (2005) a teď tohle. I když se normálně na horory vůbec nedívám, a tak to možná nemůžu moc dobře posoudit, mám pocit, že po Kruhu jsou horory plné pomstychtivých mrtvých holčiček. A to vážně pak už není moc originální. Já ale obecně horory nemusím a ani je neberu jako nějaký druh umění, takže pokud horor splňuje cíl strachu a napětí, tak nevím, co bych vytýkala. Stejně jako tomuhle filmu. Chvílemi se to tvářilo trochu pochybně, ale v zásadě to fungovalo. A špinavá voda tomu dodávala zvláštní nepříjemnou atmosféru, což je na horor podle mého dobrý prvek. Takže se, přes svou nelibost vůči hororům, musím přiklonit aspoň k lepším dvěma hvězdičkám. ~(2,4)~ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ukážkovo nefungujúci film. Čo to vlastne je? Psychologicko-sociálna dráma, neúspešne sfilmovaná do podoby moderného hororu? Ak áno, napätie v ňom úplne absentuje a kľúčový motív traumy hlavnej predstaviteľky je hluchonemý. Nehovoriac o debilnom závere, ktorý všetkému nasadí kráľovskú korunu. Zrejme ani sám režisér nevedel, čo znamená. Ešte väčší prúser než štylisticky podobný Kruh 2. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Sympatický psychologický film o ženě na pokraji nervového zhroucení (nebo možná už trochu za). Moc pěkně depresivní prostředí "socrealistického" činžáku, skvěle vybraní herci, žádná směšná hororová strašidýlka, příběh celý film přesně balancující na hraně přirozeného (duševní porucha) a nadpřirozeného (komunikace s mrtvými). Jenže... Jenže je to taky nuda. A dost velká. Hororové prvky jsou totiž značně omšelé a absenci nápadů hezká kamera nezachrání. Takže bohužel jen průměr. Na "Temných vodách" mě sice na rozdíl od většiny letošních hororů nic vyloženě nerušilo, ale taky nevzrušilo. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Původní inspirací je povídka z hororové sbírky pojmenované "Temné vody", kterou napsal Suzuki Kodži, autor populární a zfilmované knihy „Kruh“. (akisha)
  • Keď Ceci (Ariel Gade) beží po chodbe, v pravej ruke drží bábiku Barbie. Keď sa dostane k matke, ktorá ju vezme do náručia, bábika je odrazu v druhej ruke. (Arsenal83)
  • Replika bytu 10F, který je hlavním dějištěm strašidelných úkazů, byla po celé ploše vylita betonem, takže se dala opakovaně zaplavovat vodou do výše 15 centimetrů. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama