Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (603)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s originálním nápadem, ovšem celkem nevyužita. Je to až příliš Dumb a hlavní hrdina nevykazuje příliš velké znaky inteligence, aby mohl příliš zabavit. Nejvíce potěšil Terry Crews Pornohvězda a zároveň prezident Spojených Států :D Pár krát jsem se zasmál, ale jsou lepší kousky. Mělo to na víc. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie s milionem a jedním dalším vtípkem, který rozesměje každého kdo se nebude snažit tvářit vážně a dovolí Idiocracy nebýt trapnou komedií, ale jen komedií. Luke Wilson společně se scénáristy vládne celé komedii pevnou rukou. je to prostě super a hromada vtípků a alegorií na reklamy a nesmysly okolo naší civilizace vás prostě musí rozesmát minimálně každou desetiminutovku. Některé vtípky jsou trochu trapnější a lacinější, ale nic to na celkové vtipnosti neubírá pokud nejste proti podobnému humoru nějak očkovaní. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lacná sci-fi komédia o prostom vojenskom knihovníkovi Joe Bauersovi, ktorý sa vďaka zabudnutému vládnemu experimentu prebudí v roku 2505. Vo svete plnom dementov, magorov a idiotov. Ľudstvo zdegenerovalo. "Absurdistán" je taká jednoduchá, uletená blbinka. Chcelo by to vyšší rozpočet a lepších hercov v hlavných úlohách. Luke Wilson a Maya Rudolph sa mi tam moc nehodili. ** ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ten humor ve filmu byl tak blbý, až byl dobrý. Například nejlepší snímek té budoucí retardované společnosti: prdel – 90 minutový záběr na půlky - nebo situace, kdy Wilsona u soudu zažaluje jeho vlastní obhájce. Jde o opravdu nenáročný humor a já s mírně skloněnou hlavou přiznávám, že jsem se smál, jako bych byl sám jeden z těch retardů. Moje plíce dostali pěkně zabrat, přesto se ale jen průměrnému hodnocení, které si zde Idiocracy vysloužil, příliš nedivím. Jde o specifický humor, který se pod kůži dostane řekl bych jen malé části publika. Jinak výkony herců byly příjemné, Luke své zírání na tupé mozky zvládl s přehledem a i Dax Shepard byl překvapivě zábavný. Odlehčené fóry nejdeme i v komedii Bláznivá olympiáda. Alternativa: Ringer. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda základního problému - absence rozpočtu a s tím související absence herců (Wilson je ještě snesitelný, ostatní na mne působili příliš prkenně) a lepšího scénáře. Námět je totiž prvotřídní a úvodní porovnání chytrých a tupých lidí nemá chybu. Budoucnost je však bohužel zoufale papundeklová, ač to možná byl záměr tvůrců jako součást stupidity našich potomků... Suma sumárum - díky, námětu, který zcela nezabilo ani (zcela) amatérské provedení, slušných 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie sa väčšinou sústreďovalo v Texase, konkrétne v mestách Austin, San Marcos, Round Rock a Pflugerville. (Greenpeacak)
  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)
  • Film bol uvedený už v roku 2005, a to formou skúšobnej projekcie, kde mali diváci vyjadriť svoje pocity z filmu. V tejto projekcii však obdržal negatívne reakcie. Režisér sa ho preto rozhodol zmeniť a ešte v tom istom roku v Británii ho vypustil na ďalšiu skúšobnú projekciu, kde už snímka vyvolala pozitívny dojem. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama