Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama. Neco tak smutnyho, krutyho a realistickyho jsem uz dlouho nevidel. Po skonceni filmu vam rozhodne moc dobre nebude. A nektery sceny jsou naprosto mrazivy. Billy Bob Thornton predvadi dalsi ze svejch uzasnejch vykonu a tentokrat me mile prekvapil i Heath Ledger. Halle Berry taky nehrala spatne, ale na oscara to imho nebylo. A to jeji hekani nebo vresteni bylo misty otravny. A krom toho vypadala jak fetacka. Skoda, ze ke konci trochu ty husty atmosfery ubejva, mozna by se dal film i trochu zkratit. Na 5* to neni, ale stoji to za skouknuti. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o složitých mezilidských vztazích , kde až dvojí smrt změní myšlení jednoho člověka. I mě víc , než Halle Berry zaujal výkon skvělého Billy Bob Thorntona a rozhodně i Heath Ledger byl ve své vedlejší roli fantastický. Jen mi to celé kazil strašlivý dabing , ten malý kluk se nedal poslouchat. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Moje očakávania boli zrejme až priveľké, ale tento film ma vôbec neoslovil tak, ako by som čakal - úvodná atmosferická scéna s ležiacim Thortonom a ventilátorom ma pekne navnadila, no jediné, s čím som bol po záverečných titulkoch spokojný, bolo práve to celkové spracovanie filmu - dej i postavy sa mi zdali až príliš čierno-biele, a to doslova... Každopádne to zmáknem ešte raz, aby som Plesu príšer náhodou nekrivdil. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že přerod Hanka Grotowskiho (B.B. Thorton) odstartovala až sebevražda jeho syna. Aby mohla vzniknout nová rodina, šťastnější než ta předešlá, musí právě ona předešlá zcela zaniknout...na tom něco je. Oscara Halle Berry přeju, ale kdyby to bylo na mě, okamžitě bych ho dala Billy Bobovi, protože nikdo neumí zahrát ztroskotance, co už dávno rezignoval na svět, tak bezvadně jako on. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Scénáři by se možná dala vyčítat vyspekulovanost, jenže tenhle snímek je jako celek tak emocionálně silný, že nemůžu než vytáhnout známku nejvyšší. Herecké výkony jsou jednoduše strhující. Halle Berryová je pro mě od teď skutečně Herečka a její Oscar je naprosto zasloužený. A Thornton ho měl rozhodně dostat taky. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Scénárista Milo Addica si zahrál člena vězeňské stráže Tommyho. (Othello)

Reklama

Reklama