Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

Terva 

všechny recenze uživatele

Music composed by : Iggy Pop. Podle novely Gregory McDonalda. Scénář, režie a hlavní role Johnny Depp. ...vyjadřovat cenu života v penězích je vždycky nanejvýš urážlivé... Kdy mám přijít ? Řekněme za týden. Život indiána na smetišti je šílený, donáška vody je přímo zoufalá. Zajímavá je nevědomost diváka, k čemu že se to vůbec hlavní hrdina zavázal. Co se mu honí hlavou, jakou psychiku prožívá a jak se s tím vyrovná. Ale neudělejte to za 50 000 dolarů. Čekal jsem pak trošku jiný děj, v jedné situaci se přímo nabízel, ale ne scénář je scénář. Smutný příběh indiánské beznaděje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo výborný režijný debut J. Deppa, ktorý sa sústredil hlavne na hlavného hrdinu, čiže samého seba a jeho psychické rozpoloženie týždeň pred dobrovoľnou smrťou. M.Brando uvádzaný v titulkoch hneď za Deppom tu štekne asi päť minút, prevažne v monológu o zmysle života, či strachu zo smrti. Oveľa lepšie malý priestor využil L. Guzmán, ktorý sa vám do pamäte zaryje spoľahlivo, rovnako ako scéna jeho súboja s Deppom. Výborne sedí použitá hudba, ktorá v spojení so zábermi na dumajúceho Deppa pôsobí ako meditácia o zmysle života. 80% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film uplně o ničem. Nudné jak usínací hymna unavující mě po 48 hodinách práce a kaleb. Děj vesměs velice nudnej. Depp vesměs velice nudnej. Závěru se sice dočkáme, ale dost nudného, což je ovlivněno hlavně tím, že se celej film skoro nic zajímavýho neděje a jste na film spíš nasraní, než zvědaví. Připadlo mi to, že Depp se snažil natočit film podobnej těm, ve kterejch hrál divný maníky. Hvězdičku dávám jenom kvuli tomu, že furt je to lepší, než různý mnohamilionový hollywoodský filmy propagovaný jako nejlepší filmy na světě a přitom je to digitální nebo jiná sračka. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

One man show Johnnyho Deppa, klobouk dolu před jeho výkonem, ale těch dlouhých záběrů na něho bylo možná až moc, na úkor děje (ale tak vlastně si to režíroval tak se není co divit :) ). Originální, pozvolný obraz muže-outsidera směřujícího k "nevyhnutelné" smrti je sice zajímavým dílkem, ale nikoliv geniálním. To co například v Mrtvém muži funguje na 120% by zde pětiletku v plánu nesplnilo. Téma dobrovolného odevzdání těla pro účely snuffporna, či čeho, je sice originální, ale příliš jsem tomu nevěřil. Nejvíce u mě film propadl v tom, že ve mě nevyvolal hlubší emoce a to by podobný film asi měl... 3,5* ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný herec. On skáče z role do role a nikdy se neopakuje. Z postavy vymáčkne nedosažitelné maximum a pak si jen tak chodí a vše vypadá naprosto uvěřitelně. Takovouhle snahu já oceňuji. Stačí porovnat jeho ukázku mistrných převleků a kravaťácké vystupování Pierce Brosnana a není pochyb o tom, který z nich se s herectvím narodil.(fanouškům se omlouvám) . Film je opravdu "velmi" poeticky vyprávěn a nejedná se zrovna o zamilovanou poezii. Vnímal jsem po celou dobu takové trvalé napětí...čemuž rozhodně dopomohlo hudba...a cítil jak na mě z filmu sálá spalující dusno pouštní krajiny. Na debut opravdu slušné. Marlon jako vždycky geniálně geniální. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Producenti nabídli Deppovi rozpočet pět miliónů dolarů pod podmínkou, že ve filmu bude hrát. Když účinkování přislíbil Marlon Brando, rozpočet se zvýšil na sedm milionů dolarů. (Petrus1)
  • Depp byl velmi zklamán negativními názory amerických kritiků při úspěšném promítání na festivalu v Cannes. Poté odmítl film promítat v Americe. (ČSFD)
  • Iggy Pop, který je autorem hudby, se ve filmu také krátce objeví, a to jako bezdomovec pochutnávající si na pečeném mase při Raphaelově (Johnny Depp) oslavě. Pop se vedle Deppa objevil již dříve ve filmu Mrtvý muž (1995). (ČSFD)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama