Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tak to zkrátím....utahaná, zdlouhavá a nudná blbost. Dojemnej cajdák z kterýho mi slzy netečou. Chudák, kterej zajistí rodinu tím, že prodá svoje tělo - tedy nechá se zabít jakýmsi umučením. Celej film je pak zdlouhavě zabranej tejden života takovýho hrdiny....no, kdo chce trpět s Deppem, ať se usadí a s klidem může začít...má na to přeci jenom krásné 2 hodiny :-D Jen já za to žádný prachy, na rozdíl od fešnýho kolíka ve filmu, nedostal :-/ :-D ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si pro nás připravil dost hutné drama, jehož konzistence houstne s blížícím se závěrem, který je velmi sugestivní a emotivní tečkou za uplynulými minutami. Začátek snímku má atmosféru, místa, do nichž nás kamera zavádí, evokují nejrůznější pocity a setkání s Marlonem Brandem působí poněkud tajemně. Po uzavření dohody mezi ním a Johnnym Deppem v roli Rafaela se film dostává do rozvleklého a velmi pomalého tempa, jež mě dost nudilo, avšak které je zároveň ideální pro vykreslení vztahů v rodině hlavního hrdiny a pro ukázku toho, jak moc je má rád a jak mu na nich záleží. Posledních několik minut je pak bravurně natočených a jde o opravdu velmi silný závěr, který s přibývajícím časem od zhlédnutí mění i můj pohled na hluché scény, které pak dostávají jinou hloubku. Před závěrečnou částí filmu (do návštěvy kostela) bych dal 2,5* a během konce se pak hodnocení vyšplhalo až na pomezí 3 a 4 hvězdiček. ()

Reklama

Karlos10 

všechny recenze uživatele

Režisérský debut Johnnyho Deppa dopadl slušně, není to bohužel žádná bomba a film staví hlavně na tom, že Depp je Pan herec a zvládne zahrát jakoukoli roli. Režisérsky je to zvládnuto dobře, ikdyž některé scény sou až příliš zdlouhavé a možná by filmu prospěla o 10-20 minut kratší stopáž. Příběh je zvládnut přesně tak, jak bylo myšleno, a to depresivně. A právě díky hlavnímu hrdinovi je to koukatelné a lehce nadprůměrné. Nic fascinujícího ale nečekejte. 65% ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je hlavním tématem sebeobětování pro blaho druhejch, asi se mě to emocionálně nedotklo tak, jak by mělo. Rozhodně to v Deppově podání (a teď myslim Deppa jakožto režiséra) nebylo na 123 minut. To natahování bolelo a bylo zbytečný. Že žil Rafael v chudobnym slumu a že tam za velký prachy postavil kolotoč jsou asi jediný dvě věci, který mi utkvěj v hlavě, zbytek byl dost mdlej a nezajímavej. Depp jako herec ale nezklamal a prakticky si tu one-man show odtáhnul na bedrech úplně celou sám. Father Stratton: "You sold your soul!" Raphael: "No, father, I sold my body. Like a whore." ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se za svůj režijní debut nemusí vůbec stydět, i když místy na mě byly záběry až moc rozvleklé. Bojovník hodně hraje na city, takže můj celkový dojem tím je dost zkreslený, ale i tak můžu doporučit. Ale nedoporučoval bych tenhle snímek v depresivní náladě, protože moc pozitvních myšlenek v něm není. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Depp byl velmi zklamán negativními názory amerických kritiků při úspěšném promítání na festivalu v Cannes. Poté odmítl film promítat v Americe. (ČSFD)
  • Premiéra proběhla 10. května 1997 na filmovém festivalu v Cannes. (Petrus1)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama