Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pozitivně laděný film. Marlon se mi fakt už nelíbil, ale ten taneček na konci.. .chápu, proč ho obsadili. Skvělý dabing Brabce a Rychlého, kteří s filmem žili. Faye už to nesluší, do role stárnoucí odevzdané ženy ovšem pasuje přesně. Příběh vyprávěný ve dvou světech, krásná a romantická dobrodružství a smutnější přítomnost. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nostalgia? Mozno. Sympaticky stret dvoch svetov, brany dobrodruzno-romantickym usmevnym tonom, kde sa da vsetko prvoplanovite pochopit. Cesta k skutocnemu stastiu nepotrebuje dokaz toho v co verime, ale nadej v to, comu sme sa branili verit. Zivot je jedna velka fantazia, a ani obtlstly Brando mi nevadil na to, aby som si tento mily cvokarsky slabikar oblubil. K-Pax pre vyliecenych romantikov (presne tu som pochopil otrepanu rovnicu cynik=frustrovany romantik) , a pamatajte, bol daleko pred nim. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dívala jenom z jednoho prostého důvodu - moc se mi líbí Johnny Depp. I jako chlap, i jako herec, protože takové kreace, co předvádí on, to prostě moc lidí neumí. Dívat se na něho v tomhle filmu - to bylo teda něco, moc mu to slušelo. Ale trochu mě překvapilo, po jeho skvělém Jacku Sparrowovi, jak tady hrál tak celkem normálně. No a ten děj, ten se mi zdál místy dost divný, takový fakt i pitomý, takže celkově dobrý hlavně kvůli Johnnymu. ()

Ippolito 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu excelují akorát dvě věci, Johnny Depp a hlavní myšlenka. Jinak je to dost jednoduché, nepropracované, nedotažené…tam, kde Arizona dream nebo Nauka o snech prokazují neskutečnou hloubku vyjádření, tady se, jinak celkem dobrý myšlenkový podklad filmu, plácá na mělčině, rozplývá v rozbředlém příběhu, rádoby úsměvném, na mě až příliš sladce romantickém… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velmi nudně a nenápaditě zrežírovaná romantická historka s děsivě průhledným "poselstvím", které je nám v závěru pro jistotu ještě několikrát zopakováno. Medvědí Marlon Brando předvádí další fádní parodii sama sebe a Johny Depp názorně ukazuje, že začínal ve stejných rolích, v jakých dnes Orlando Bloom. 35% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Na obraze, na ktorý sa Dr. Mickler (Marlon Brando) pozerá v jeho kancelárii, je mladý Marlon Brando s jeho vlastným otcom. (misterz)
  • Johnny Depp souhlasil, že si zahraje v tomto filmu za podmínky, že psychiatra bude hrát Marlon Brando. (HappySmile)
  • Nejtěžší na práci s Brandem bylo podle Deppa udržet vážnou tvář. (HappySmile)

Reklama

Reklama