Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nudný naprosto nezajímavý příběh s postavami tak nesympatickými až to bolí. Celé je to ale zabaleno do takových visuálních orgií, že Appleseed za pozornost docela i stojí. Tvůrci se rozhodně předváděli a s CGI se pořádně vyblbli. Možná až moc. Například v Innocence celou dobu jen zíráte s otevřenými ústy a nic nenamítáte. Při sledování Appleseed jsem si občas říkal, že všeho moc škodí a někdy (čti: dost často) by stálo za to ubrat těch všelijakých odlesků. Možná jsem ale už příliš kritický. Chtěl jsem původně dát tři, ale tohle prostě byl jen šíleně (v tom dobrém slova smyslu) vypadající podprůměr. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Japonci světu opět předvádějí, jak má vypadat pořádné scifíčko. Jenže tentokrát to ani se zavřenýma očima nelze hodnotit coby umělecké dílo jako v případě filmů Mamoru Oshiiho nebo Hayao Miyazakiho. Je to nabušená sci-fi akce se spletitým příběhem, neuvěřitelně sexy vizuální stránkou ne zcela bez hloubky, ale celkově to malinko působí dojmem fetiše pro milovníky bojových robotů. Mé hodnocení sráží i klopotně tuctová hudba, jejíž šedivost překvapuje obzvláště ve srovnání s úchvatnými doprovody Oshiiho a Myiazakiho filmů. 70 %. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení začínajíc úchvatnou grafikou, až po parádně promyšlený příběh. Už z traileru jsem nevěděl co si myslet a dlouho jsem rozvažoval jestli zkouknout či ne a naštěstí pro mne padla volba ... ano a ani na chvilku sem nelitoval, díky poutavému příběhu ... a hned úvodní akční scéna mě přikovala pevně k židli, a až do konce nepustila . . apokaliptický film a mechaanime ... prostě paráda *** 10/10 *** ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Po prvních několika minutách jsem zíral s otevřenou hubou a těšil se, že uvidím další super akční anime výplach. Pak přišly první návaly sentimentálních řečí, keců o citech a osobních vztazích; patetické dialogy o zpackané minulosti a jediném možném zachránci světa střídaly další a další logiku postrádající a zbytečné informace. Místo nasranýho break beatu začal hrát japonský pop-shit a mně nezbylo než zvolat: "Akiraááá!!!"... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dokáže naleštěná forma zakrýt zapáchající obsah? Já myslím že ne, protože ač jsou vizuální kvality filmu nezpochybnitelné (i když zpracování postav by mohlo být lepší), tak samotný příběh je tak debilní že by ho nesežralo ani dvouleté dítě, klišé z něj trčí na všechny strany a charakterová hloubka postav je přímo nulová. Když už by se mohlo začít blýskat na lepší časy a přijde nějaká akční scéna, tak je buď špatně sestříhaná a natočená, nebo ji za chvíli utne další zoufalý dialog. Pokud se zajímáte jen o animaci tak se vám to možná bude líbit, i když třeba na takový Advent Childern to nemá (animací, akcí, ani dějem), ale pokud chcete slušný anime film tak prchejte co nejdál. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama