Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Rami 

všechny recenze uživatele

Ach bože, něco tak povrchního jsem dlouho neviděl. Dialogy opravdu jendoduché a bez potřebných informací, charakterová hloupka postav nulová (což má při mém hodnocení animy katastrofální důsledky). Pěkně naanimované interiery a exteriery to nemůžou zachránit. Nikde nedostanete vysvětlení toho, co se ve filmu odehrává (to, co nám postavy v průběhu děje řeknou, nepovažuji za vysvětlení ale za prachsprosté plkání o trivialitách). Z mé strany to bylo velké zklamání a proto dávám 1 hvězdičku (30%), ačkoli by si tento film zasloužil nejspíš 2. ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Perfektní vizuální ztvárnění, avšak velmi slabý a nezajímavý obsah. Je to velká škoda, že příběh o dvou lolitkách a ušatém robotovi, kteří chtějí zachránit svět, nedokáže člověka zaujmout. Zhruba v polovině stopáže snímku jsem nad ním už zlomil hůl a až do konce pouze litoval, že autoři neutratili více peněz za kvalitnější scénáristy. Ta grafika je vážně skvělá! ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Skvelý vizuál a slabučký príbeh ktorý sa tvári ako bohviečo, ale je to len splácanina, nie veľmi zaujímava. Tvorcovia tam nadrbali všetko čo im napadlo a je to vlastne pekný nezmysel o klonoch čo sa musia dobíjať, elektronickom mozgu a dedkoch v lietajúcich kreslách. Akčné scény sú super o tom niet pochýb. ()

mota 

všechny recenze uživatele

70% Nádherná animace, ucházející souboje, průměrný děj (ze situace všichni proti všem se dostaneme přes klasickou konspiraci k vítěznému konci kde není poražených :). Dojem kazí jen pár zmatených momentů (pro anime příznačné), které by se dali připsat na vrub nedostatečnému vysvětlení některých motivů na pozadí nebo prostě logickým chybám v ději či chování postav (ty ale člověk najde i ve spoustě filmů, které na příběhu stojí). ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

V poslední době si stále častěji říkám, jak málo by stačilo, aby byl film mohl bojovat s mými nejoblíbenějšími. V tomto případě je tu slabin poněkud víc, ale základna velice nadstandardní. Budoucnostní poměry mě bavily více než hlavní linie a sledování toho překrásně vytvořeného města více než jakákoli akce. Snad nikde není vidět, že by se na něčem šetřilo a tak metropole vypadá úžasně. Postavy příliš neladí s ostatní vizualizací, ale to by správným fandům animovaných filmů snad problémy dělat nemělo. Zato sáhodlouhé a pouze občas zajímavé dialogy by mohly být velkou přítěží. Grafikou GiTS podle mě překonává, ale na jeho hloubku a zajímavost stále ztrácí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)

Reklama

Reklama