Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluka šikanují spolužáci a on je nasraný tak si to vybíjí na mravencích těm se to nelíbí tak ho zmenší a unesou.  Mají dvě možnosti buď ho zabijou nebo naučí chovat jako mravenec jelikož je to animák zvolí druhou možnost. Animák je to průměrný zvířata se ještě dají naopak lidské postavy vypadají podobně hnusně jako v animáku Mezi Námi Zvířaty co vyšel ten samý rok. Nebudu to srovnávat s Pixarem , protože to je jak srovnávat Hurvínka s Pinokiem. Za 2   vtipné scény (trávící ústrojí žáby a hlava člověka s mluvícími vši) 2 hvězdy. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Humor jako takový pro mě není rozhodujícím faktorem. Vlastně vůbec nemám potřebu se smát. Stačí mi dobrý příběh (hlavně i dobrý nápad) a dostatečné množství sympatických postav. A zde je obojí. Už jen proto je Mravenčí polepšovna jedním z mých nejoblíbenějších animáků, na který se podívám vždycky rád. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný a ještě k tomu nechutně předražený animák. Kdyby takhle natočili Čapkovu hru Ze života hmyzu, nebyl bych vůbec proti, ale nesměli by se oddálit od předlohy, což by hollywoodší tvůrci nedokázali. Jak tam není sdostatek sentimentu, patetismu, moralismu a hrdinství, není to dobrý animák. Postavy jsou nepropracované, prakticky jen karikatury, děj nudný a častokrát dříve omletý, humor trapný a i když se člověk párkrát usměje, i tak mi to přišlo příliš křečovité. Malé děti si ale přijdou na své, přestože nikdo jiný. A je to zvláštní, dřív byly pohádky (skutečné pohádky, ne ty dnešní polodramatický sitkomový 3D výtvory, který za ně vydávají), který byly jak pro dospělý, tak pro ty nejmenší, kde i přes infantilnost děje si na svý přišel každej. Dnes se snaží do pohádek nacpat realitu na každým kroku, ale realitu nereálnou, zabalenou do hloupostí a s umělým moralizováním a hrdinstvím. A já říkám, už dost, už je toho trochu moc, už to chce zase nějakou tu výhybku někam jinam. ()

clump 

všechny recenze uživatele

v imaxu stoji mravenci polepsovna za to, i kdyz je vlastne jenom lehce nadprumernou pohadkou, navic zezacatku celkem nudnou. ale v druhe casti se rozjede, dojde na povedene akcni sceny v duchu valecnych a scifi filmu a sem tam je to i sranda. hlavne je to ale 3d a v nabidce dalsich imax filmu to je asi to nej, co se da v 3d videt. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný , nedocenený animák , ktorý trošku neprávom ostal v tieni Pixaroviek. Prekvapuje ma pomerne nízke percentuálne hodnotenie. Postavičky spočiatku môžu pripomenúť animák Mravenec Z , ale príbeh je úplne iný. Animák má všetko čo má dobrý animák mať.Ďeťom sa páčilo a mne tiež. Nenudil som sa a dá sa pozrieť aj na viackrát. 80%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)
  • V jednom záběru, když se babička zvedá ze židle, můžeme na jejím opěradle vidět zednářský symbol – spojený úhelník a kružidlo. (Nick321)
  • Mezi animovanými mravenci rozeznáte pohlaví podle toho, že samečci mají tykadla obrácené dopředu a samičky dozadu. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama