Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

T2 

všechny recenze uživatele

Podobné námety tu už boli a omnoho zaujímavejšie podané a asi aj preto je to najväčší prepadák na poli CGI animácie. Po grafickej stránke je to miestamy až dosť nepekný podpriemer - čo teda fakt bije dosť do oči, samozrejme nie je to až taký nevydarený zmätok a nájde sa tu zopár milých momentiek ale je tam opäť to klasické moralizovanie a to už fakt nemusím. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $28,142,535Tržby Celosvetovo $55,181,129 ()

sonoluca 

všechny recenze uživatele

To zas jednou pár chytrých hlav u Warnerů vymyslelo, jak si na podprůměrném animáku namastí kapsu (Polepšovna se naštěstí v kinech ani nezaplatila). Nasypali do něj 50 milionů (prachbídná animace), přihodili slaboučký scénář a výsledek je bída. Není to sice vyloženě špatný, ale kromě závěrečný steče na deratizéra (jednoznačně největší frajer) je to pro dospělého diváka nuda k uzoufání. Slabší 2* ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

venovane vsetkym, keri su pod osem. nebezpecne infantilny pribeh, moralizujuci so stastnym koncom a vsetkymi klise ake len vacsina animakov v poslednej dobe ma - hrdina, kt. je na zaciatku zly, ale na konci je dobry, par utaranych kolegov a vlastne je to zase len o zvieratkach :(( podla mna jedine ta biedna animacia to ako tak zachranuje. 35% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dívám se, že tato animárna má poměrně nízké hodnocení. Zřejmě dnešní nejen mladé publikum potřebuje ke štěstí, aby to všude jen bouchalo, rámusilo a střílelo. Přitom v tomto příběhu je krásně ukázáno, jak důležitý je týmový duch a jak vše funguje, když každý ví, co má dělat a když své úkoly bezezbytku plní. Proto jsou mraveniště tak důmyslná a obdivuhodná. Samozřejmě jsem také zastáncem individualismu. Přece jen jsou ale obory lidských činností, které se bez týmové práce neobejdou. Tento pěkný a roztomilý příběh by mohl být pro mladé publikum i velice poučný a obohacující. Jenže se tam prostě nestřílí. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vznik nového žánru počítačově animovaných filmů a la PIXAR, byl jen otázkou času. Nebylo totiž nijak těžké předvídat, že hollywoodská studia vyslyší cinkot peněz, které do jejich pokladniček nasypali Shrek, Nemo či Doba ledová. A jak už to tak bývá v rámci každého žánru vznikají filmy lepší a filmy horší. Mravenčí polepšovna je přesně něco mezi. Animace je slušná, hlasové obsazení (N.Cage, J.Roberts, M.Streep, etc.) velice solidní, a stopáž přiměřená, neboli odpovídající hlavní cílové skupině - dětem. Párkrát se určitě zasmějete, faktem ale je, že jde o bezostyšnou recyklaci již dříve úspěšně využitých filmových nápadů (od "Mravence Z" až po "Miláčku, zmenšil jsem děti"). Tři hvězdičky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Sladké kameny, na které mravenci ve filmu nedají dopustit, jsou slavné americké pochutiny Jelly Belly. (imro)
  • Mezi animovanými mravenci rozeznáte pohlaví podle toho, že samečci mají tykadla obrácené dopředu a samičky dozadu. (imro)
  • Mravenčí polepšovna je třetí trojrozměrný animovaný snímek o mravencích. Předchází jej Mravenec Z (r. Eric Darnell a Tim Johnson, 1998) a Život brouka (r. Andrew Stanton a John Lasseter, 1998). (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama