Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

monolog 

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný a ještě k tomu nechutně předražený animák. Kdyby takhle natočili Čapkovu hru Ze života hmyzu, nebyl bych vůbec proti, ale nesměli by se oddálit od předlohy, což by hollywoodší tvůrci nedokázali. Jak tam není sdostatek sentimentu, patetismu, moralismu a hrdinství, není to dobrý animák. Postavy jsou nepropracované, prakticky jen karikatury, děj nudný a častokrát dříve omletý, humor trapný a i když se člověk párkrát usměje, i tak mi to přišlo příliš křečovité. Malé děti si ale přijdou na své, přestože nikdo jiný. A je to zvláštní, dřív byly pohádky (skutečné pohádky, ne ty dnešní polodramatický sitkomový 3D výtvory, který za ně vydávají), který byly jak pro dospělý, tak pro ty nejmenší, kde i přes infantilnost děje si na svý přišel každej. Dnes se snaží do pohádek nacpat realitu na každým kroku, ale realitu nereálnou, zabalenou do hloupostí a s umělým moralizováním a hrdinstvím. A já říkám, už dost, už je toho trochu moc, už to chce zase nějakou tu výhybku někam jinam. ()

inmax 

všechny recenze uživatele

Film mě mile překvapil. Příběh sice ničím nepřekvapil, ale bavil jsem se dobře.. zvlášť finální "velkolepá" bitva byla super. Skvělé jsou i střihy mezi velkým a malý světem.. kdy například kluk stříkne na mraveniště z pistolky a mravenci zažívají apokalypsu. Graficky sice malinko zaostává za animovanými filmy té doby (hlavně co se týká detailů krajiny) ale v zábavnosti v mém osobním žebříčku zvítězil nad Životem brouka (jediný film pixaru, co se mi nelíbí). ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná záležitost pro menší děcka, která je však díky "akčním" scénám a relativní krátkosti bez problémů k přežití. Pouze pasáže ve kterých se vyskytují vosy jsou zdařilé. Zbytek je neškodná až nezajímavá pohádka s násilně podaným ponaučením. Třetí * je za zážitek, který přináší IMax 3D verze, která jasně naznačuje jaký potenciál filmová budoucnost skýtá. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vznik nového žánru počítačově animovaných filmů a la PIXAR, byl jen otázkou času. Nebylo totiž nijak těžké předvídat, že hollywoodská studia vyslyší cinkot peněz, které do jejich pokladniček nasypali Shrek, Nemo či Doba ledová. A jak už to tak bývá v rámci každého žánru vznikají filmy lepší a filmy horší. Mravenčí polepšovna je přesně něco mezi. Animace je slušná, hlasové obsazení (N.Cage, J.Roberts, M.Streep, etc.) velice solidní, a stopáž přiměřená, neboli odpovídající hlavní cílové skupině - dětem. Párkrát se určitě zasmějete, faktem ale je, že jde o bezostyšnou recyklaci již dříve úspěšně využitých filmových nápadů (od "Mravence Z" až po "Miláčku, zmenšil jsem děti"). Tři hvězdičky. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Přátelé, je to tak... Původně jsme měli jít se Shimitzem na Monster House ale byly volné jenom jenom poslední dvě řady od plátna... Takže k jádru věci: Je to film, tak ubohý, kostrbatý a snadno předvídatelný až je vám z toho nanic... Oba jsme skoro usínali a myslím, že příště radši vezmu ty 2 spodní řady... PS.: Nebýt posledních 15 minut je to na odpad.... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • Mezi animovanými mravenci rozeznáte pohlaví podle toho, že samečci mají tykadla obrácené dopředu a samičky dozadu. (imro)
  • V jednom záběru, když se babička zvedá ze židle, můžeme na jejím opěradle vidět zednářský symbol – spojený úhelník a kružidlo. (Nick321)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama