Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Promyšleností i dějem je to jeden z těch lepších animovaných filmů. Dějovou linkou se hodně podobá filmu CO JE MALÝ, TO JE HEZKÝ. Tentokrát malej kluk stříká vodou po bezbranných mravencích, ale to ještě netuší, že se můžeš stát jedním z nich. Nejlepší na filmu byly scénky, když se stal tak malým, že byl menší než kdejaká larva. Ten obrovský hmyz byl fakt nechutný. A další skvělou scénou je, jak přijíždí deratizér s megamravencem na autě. [9978. hodnocení, 159. komentář, 56%] ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že tento film není tak špatný... Jednouchá záminka, příjemná animace a hlavně myšlenka. Chápu, že mnozí vidí v mraveništi to co já a tudíž ideologii komunismu dohnanou k dokonalosti. Vyšším cílem je budování lepších zítřků nejen pro mě, ale pro nás všechny... Může to fungovat? Samozřejmě, že ne, ale hezky se na to kouká... Mravenec pomůže vždy jinému mravenci - proč, protože to tak má být..Člověk není mravenec- bohužel či bohudík. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh zasazený do života hmyzu se mi (jako studentovi biologie) velice líbil. Animace je také dobrá, ale jinak je film jedno obrovské klišé a všichni, včetně toho nejmenšího drobečka v hledišti od začátku vědí, jak to nakonec dopadne. Supr voice sestava. Animované filmy obecně se začínají neskutečným způsobem množit a lidé zákonitě nemohou stíhat sledovat všechny. Vybírají si tak ty kvalitní (většinou Pixarovky), a proto na sebe Ant Bully, jenž posbírala v drtivé většině průměrnou kritiku, v kinech jen tak tak vydělala. 70% 50 miliónů dolarů(rozpočet)/55 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Výtečně animovaná mraveniště, tráva, voda a všelijaká přítomná havěť v příběhu, na který se výborně kouká, obzvlášť pokud máte vedle sebe sourozence, který se královsky baví. Nechybí klasické aspekty rodinného animáku jako důležitá nerudná mužská postava (Zoc) nebo nakažlivě optimistická či totálně depresivně naladěná dvojice (tady v prvním případě včela a podivný slimák(?) ve druhém). Překvapivě milá věc, která umí zvednout náladu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No musím se přiznat, film jsem chtěla shlédnout hlavně proto, že mravenčí královnu mluví má oblíbená Meryl. Bohužel, v celém filmu s ní byly prakticky dvě scény, což je málo. Jinak ale zbytek - dobrý no. Ten děj, jojo, bylo to ohrané. Ale co chcete v dnešní době v animácích vymyslet? Vždyť všechno už tu bylo. Dnešní animáky hrajou hlavně na grafiku, která tady byla tradičně skvělá, a pak taky na vtípky a gagy. Ne že bych se nasmála, ale byly tu milé scény. Jako animák pro děti - ideální. Pro větší možná trošku nuda, ale jak říkám, zase to třeba bylo milé... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Mravenčí polepšovna je třetí trojrozměrný animovaný snímek o mravencích. Předchází jej Mravenec Z (r. Eric Darnell a Tim Johnson, 1998) a Život brouka (r. Andrew Stanton a John Lasseter, 1998). (imro)
  • Sladké kameny, na které mravenci ve filmu nedají dopustit, jsou slavné americké pochutiny Jelly Belly. (imro)
  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama