Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

dopita 

všechny recenze uživatele

Já sem se překvapivě bavil. Film je předvídatelnej až hanba, po deseti minutách filmu by závěr uhádlo i mražený kuře co mám v mrazáku. Ale na hru jsem přistoupil a bavil jsem se náramně. Spousta humorných i napínavých scén, třeba únos PidiLucase vypadal skoro hororově, stejně tak útok vos. Škoda že při závěrečné akční scéně tvůrci trochu víc nešlápli na pilu, udělat nálety vos na deratizátora ve stylu filmů Michaela Baye by tam sedlo jak prdel na nočník. Hudba Johna Debneyho byla tradičně na špičkový úrovni. Je fakt že pár nedotažeností tam bylo, jako třeba že nikdo Lucase po celou dobu co byli rodiče pryč nepostrádal. A poblázněná, věčně bezzubá babička moc vtipná nebyla. Ale jinak dobrý. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Promyšleností i dějem je to jeden z těch lepších animovaných filmů. Dějovou linkou se hodně podobá filmu CO JE MALÝ, TO JE HEZKÝ. Tentokrát malej kluk stříká vodou po bezbranných mravencích, ale to ještě netuší, že se můžeš stát jedním z nich. Nejlepší na filmu byly scénky, když se stal tak malým, že byl menší než kdejaká larva. Ten obrovský hmyz byl fakt nechutný. A další skvělou scénou je, jak přijíždí deratizér s megamravencem na autě. [9978. hodnocení, 159. komentář, 56%] ()

Reklama

inmax 

všechny recenze uživatele

Film mě mile překvapil. Příběh sice ničím nepřekvapil, ale bavil jsem se dobře.. zvlášť finální "velkolepá" bitva byla super. Skvělé jsou i střihy mezi velkým a malý světem.. kdy například kluk stříkne na mraveniště z pistolky a mravenci zažívají apokalypsu. Graficky sice malinko zaostává za animovanými filmy té doby (hlavně co se týká detailů krajiny) ale v zábavnosti v mém osobním žebříčku zvítězil nad Životem brouka (jediný film pixaru, co se mi nelíbí). ()

themic 

všechny recenze uživatele

Já bych to nějak špatně nehodnotil, mě se to docela líbilo.Sice je film natočen spíše pro děti mladší dvanácti let, ale i přesto. Poslední dobou se s animovanými pohádkami roztrhl pytel, jedna je pomalu lepší než druhá. Mravenčí polepšovně nemám úplně co vytknout, nic zásadního, možná jen to, že příběh o mravencích je už trochu okoukanou záležitostí. Přesto se to řadí mezi ty lepší animované pohádky, pokud srovnám jiné takovéto animováky, tak tento má rozhodně lepší a zábavnější příběh.Celý film je zábavný, hodnotím ho kladně 4*. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Mě se to celkem líbilo. Solidních 70%. Sice předvídatelné od začátku do konce, ale natočeno velmi svižně a pohodově. Sem tam nějaký ten vtípek, který mě pobavil a zasmál jsem se. Grafické zpracování pěkné, v dnešní době již standard. Bylo tam pár dobrých nápadů a detailů a hlavně bitvy byly fakt dobré. Musím říci, že jsem po komentářích zde mile překvapen. U mě spokojenost. A trošku moralizování na závěr taky neškodilo (myslím, že toho nebylo moc a hlavně to bylo výstižné) Howgh! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)
  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama