Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po záchraně letadla je Ted Striker přizván k testování nového typu raketoplánu. Ale jelikož příliš často upozorňuje na chyby při vývoji letadla, a navíc se mu podaří s jednou verzí i havarovat, je vedením společnosti "uklizen" do blázince. Ale jakmile má dojít k prvnímu ostrému letu raketoplánu na měsíc, kde má být přítomna i jeho dávná láska Elaine, Ted neváhá a jako cestující nastupuje do letadla. A jak předvídá, během letu se pokazí počítač - a Ted je jediný, kdo se s ním, a stejně tak s teroristickým cestujícím musí vypořádat... Proti prvnímu dílu o chlup (ale jen o malý) horší, i když některé vtípky jej zase předčí. Z dnešního pohledu jde samozřejmě o film dávno za zenitem, ale i tak by si z něj tvůrci dnešních parodií měli vzít příklad - netřeba do filmu natočit tuny fekálií, spermatu a jiných lidských tekutin, aby se divák pobavil... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzal bych si Time, Newsweek, ještě první pomoc ... a jednu časovanou bombu. Druhou zprava, prosím." Že druhé připoutávání kopíruje to první? Nikoli, jen si z něj bere to nejlepší a zanechává ve hře McCroskeyho s Tedem. K tomu přidává spousty originálních vtípků s bezpečnostním rámem na letišti, horkými informacemi o Slunci, vševědoucího týpka na informacích, Ítýho marný volání domů, brilantní Jacobsoco shrnutí situace a samozřejmě slečnu, která chce přijít o panenství. Nejlépe s oslem. Navíc přicházejí nový skvělý postavy jako Sarge, jehož střeva říkají, že se něco posere a velitel Murdock, jehož šéfování Měsíční základně mě totálně rozsekalo. Já se zkrátka cítím skvěle ve světě, kde nikoho nevzrušuje odchylka v kurzu půl milionu mil ani let mezi asteroidy bez navigačních systémů, ale jakmile dojde kafe, tak nastává chaos. Já se tedy připoutám a ještě jednou, prosím. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Připoutejte se, prosím! 2 je pořád vtipné parodické pokračování skvělého prvního dílu. Na rozdíl od jedničky se děj odehrává v lunárním raketoplánu a počítač (parodovaný HAL 9000 z Vesmírné Odyssey) pošle všechny na cestu do Slunce... Gagů je více, ale slabších a někdy v obměnách opakujících vtipy z jedničky, rovněž struktura filmu je podobná předchůdci. Patrně už nechtěným vtipem je závěrečná reklama na film Připoutejte se, prosím! 3, který nebyl nikdy realizován. Krátké ukázky: http://www.youtube.com/watch?v=MFvsCgv1C2s a http://www.youtube.com/watch?v=3HDTWnyYPE4&feature=related ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Princ Charles začal nosit šaty princezny Diany. Nechtěl jsem tomu uvěřit!" To samé jako u jedničky. Bezvadné gegy a hlášky. Jediná vada na kráse, že je to dvojka a ta už prostě bude vždycky druhé a všichni ji budou porovnávat s jedničkou. Jenže já se u dvojky bavím úplně stejně, takže 5* bez debat. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se jedná o pokračování, je to stále téměř (!) stejně kvalitní zábava, jako u prvního filmu. Opět skvělé herecké obsazení a dokonce povedená režie - přestože už to není moje oblíbené trio Z-A-Z, nevidím snad žádný rozdíl. Určitě filmu oproti jedničce něco chybí, ale na nedostatek humoru si skutečně nemůžete stěžovat. Jak bylo v 80. letech u komedií zvykem, hodně fórků nemůžete postřehnout na poprvé a tak doporučuji nahrát z televize, abyste si to mohli pouštět celý týden - třeba pak naleznete veškeré "ukryté" vtípky. Aspoň vás to při každém shlédnutí něčím překvapím (ještě teď nacházím různé předměty, které odkazují na jiné filmy nebo situace a to už znám film asi 9 let). ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Reklama

Reklama