Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (180)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se jedná o pokračování, je to stále téměř (!) stejně kvalitní zábava, jako u prvního filmu. Opět skvělé herecké obsazení a dokonce povedená režie - přestože už to není moje oblíbené trio Z-A-Z, nevidím snad žádný rozdíl. Určitě filmu oproti jedničce něco chybí, ale na nedostatek humoru si skutečně nemůžete stěžovat. Jak bylo v 80. letech u komedií zvykem, hodně fórků nemůžete postřehnout na poprvé a tak doporučuji nahrát z televize, abyste si to mohli pouštět celý týden - třeba pak naleznete veškeré "ukryté" vtípky. Aspoň vás to při každém shlédnutí něčím překvapím (ještě teď nacházím různé předměty, které odkazují na jiné filmy nebo situace a to už znám film asi 9 let). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně hodně podobná paráda jako jednička, akorát se většina vtipů opakovala a to skoro doslova, což třeba u Bláznivých střel nebylo. Pořád je to skvělá zábava, ale ten punc originality tam prostě chybí. Je to proto, že původní trojice tvůrců se na filmu nepodílí? Nepochybně. Na zasmání je to ale dobré dost. 80% ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu kvalitní režijně, scénáristicky, narážkově a především a bohudík gagově. Zajímavé i z hlediska hereckého obsazení, když si tu zahrál i nepříliš úspěšný zpěvák a pozdější republikánský kongresman Sonny Bono. Lloyd září, ale Leslie bohužel chybí, proto je to poněkud málo dědkovské, což částečně napravuje alespoň svůdná spolupilotka. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Jako většinou - už to podruhé není ono, ale přesto bych řekl že některé vtipy jsou dokonce lepší než v jedničce. Scéna kdy letištní úředníci prohledávají babku co jí na detektoru zazvonily v tašce klíče a zatím detektorem procházejí po zuby ozbrojení teroristé je prostě výtečná, stejně jako letištní krámek se suvenýry, kde se prodávají bomby i s kufříkama. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dvojka ma v mych ocich velke stesti, ze jsem ji videl jeste driv nez jednicku, takze jsem si nemohl vsimnout tech opakovanych vtipu. Tehda jako velke dite jsem se rezal smichy a asi bych nemohl dat jinak nez pet hvezd. Postupem casu musim byt o neco strizlivejsi, ale i tak mam dvojku radsi nez jednicku. To pro jeji zamereni na sci-fi, zejmena na Star Trek (Shatner dela pulku filmu a nechybi tu ani Enterprise!). Jinak docela ocenuji Novu, ze v roce 2009 dala film s puvodnim dabingem, ackoli pred par lety byl film predabovan. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Reklama

Reklama