Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Přísahejte na ústavu Spojených států, že budete mluvit pravdu a nic než pravdu, k tomu vám dopomáhej Bůh ... Jasná páka"___"Jak byste popsal, vlastními slovy, co se stalo tehdy v noci?" ___"Ts to byla hlína, ale chlápek to spíchnul, nevyměk joo, ale maníci Ti magořili, to ti teda povim, a droškaři šli s náma málem do penálu. Ale on se na to nevys**l a šel kočírovat. Šoupnul toho prcka na ranvej jako máma do peřinky, k***a jemináčku, hehe" ;-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Každý úspěšný film musí mít pokračování. Toto se obešlo bez jeho tvůrců a zůstalo jen obsazení hlavních rolí (ovšem bez Leslieho) a rozehrává prakticky stejný příběh jako v případě prvního filmu jen v jiném prostředí a s menší kadencí gagů a hlášek. Nevím jeslti bylo moudré přesunout děj do vesmíru ale hlavně je zde méně povedených a vtipných scén oproti prvnímu dílu. I tak se však jedná o slušnou parodii, která dokáže rozesmát i takřka po 30 letech. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdysi byly oba díly Připoutejte se, prosím! vrcholem komediálního žánru široko daleko. Jako parodie jsou stále trochu jinde než jejich dnešní dětinsky trapné náhražky, ale už to není prostě ono. Všechny skryté vtípky a "situace" se po třetím čtvrtém shlédnutí vytrácí a přichází nuda. Z nostalgie a vzpomínek na ty prvotní úsměvy na skvělými nápady musím dát alespoň slabší 4... Pro tentokrát. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí strhalo Airplane II jako pouhou napodobeninu a vykrádačku jedničky, ale já se k nim nemohu připojit. Ano, některé scény byly recyklované (např. pedofilní pilot nebo šílený navigátor), ale většina byla nějak posunutá dál, případně úplně nová. Já byl spokojený dokonce víc než s jedničkou. Bavilo mě, že fóry ve dvojce jsou místy až surrealistické (třeba ta neskutečná scéna dvou pilotů, co ve vesmíru tančí valčík), rozdíl mezi jedničkou a dvojkou mi připadá trochu jako rozdíl mezi Monty Pythonovým Svatým Grálem a Smyslem života. Grál je sice neuvěřitelná sranda, ale já měl vždycky radši ten bizarnější a úchylnější Smysl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl je to určitě – o tom žádná, nicméně i tak jde o vcelku slušnou průměrnou parodii (komedii). Pár dobrých vtípků a momentů by se tu našlo, byl jsem rád, že se tu objevilo i několik vedlejších postav z dřívějška. Některé scény se opakovaly z minula, ale to mi zas až tolik nevadilo. Přibylo trochu víc nahoty a bohužel i hromada zbytečných dialogů o hovnu. Julie Hagerty byla pořád okouzlující, ale ani ona to nedokázala pozvednout na víc jak obyčejný průměr. 50% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)

Reklama

Reklama