Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Obrovský problém filmu není překvapivě v trapnosti (byť by se i tam našli), ale v opakování vtipnosti a scének z dílu numero one. Popravdě mě to naštvalo. Ken Finkleman při psaní scénáře určitě klimbal únavou a nechtěl přemýšlet o něčem novém a tak začal vařit ze starých dobrých ingrediencí, které ale bohužel překročili datum spotřeby. Pro příště ať si raději rozmyslí tohle divadýlko a pokud nepřijde s něčím novým a k počůrání směřujícím, tak raději zalez do ulity a spi! 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VÍTE, JAKÉ TO JE, SE TAKHLE SMÁT?" - "ANO, ANO, VÍM." Dvojku parodující vesmírné fláky vyprodukovalo studio bez ZAZ a proti jejich vůli a po jejím slabém ohlasu padly plány na trojku, inzerovanou zde v závěrečných titulcích. Vznikla tak jedna z nejtěžších filmových kopírek všech dob - poctivě se zopakují snad všechny scénky a fórky z minula, jen minimum z nich je rozvinuto nebo nových. Plusem je, že se také vrátí skoro všichni staří známí, jejichž řady ve finále rozšíří naprosto boží William Shattner ("TADY SOU TISÍCE SVĚTÝLEK A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ, A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ..."), jediná pořádná nová akvizice a kvalitní náhrada za absentujícího Nielsena. A nemůžu zapomenout na scénky útěku z blázince ve světle reflektorů, házení uhlí do kotle raketoplánu, soudní proces (s flashbackem uvnitř flashbacku!) nebo gag s poléváním davu před letištní budovou žhavým olovem. "CHCI VĚDĚT VŠECHNO, CO SE STALO AŽ DO TEĎKA." - "DOBŘE, TAK NEJDŘIV SE ZEMĚ OCHLADILA A POTOM SE OBJEVILI DINOSAUŘI. ALE BYLI MOC VELKÝ A TLUSTÝ A POCHCÍPALI A PROMĚNILI SE V ROPU. A PAK PŘIŠLI ARABOVÉ A ZAČALI SI KUPOVAT MERCEDESY..." ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, ja se bavil vic nez u prvniho dilu. Maximalni hodnoceni nedavam z jednoho prostyho duvodu, druhej dil je proste jednicka sjeta pres kopirak, mame tu stejnej pribeh, tentokrat jen misto letadla raketoplan, dokonce tu mame i stejny vtipky a hlasky a stejny herce, jen Leslie tu chybi. Ale krome ty spousty obslehlejch vtipku tu je i spousta novejch, proste jak kdyby tvurci vzali prvni dil a pridali sem tam nakej forek, takze ve vysledku to je jeste vtipnejsi, sviznejsi a jelikoz je film kratsi, tak tu prakticky nejsou hluchy mista a ma tu paradni rolicku kapitan Kirk. Lepsi 4* ()

dawexx 

všechny recenze uživatele

Áááá, tady máme pokračování srdcovky mládí. Náhodou mi dvojka vůbec nepřipadá slabá, líbí se mi, kolik prostoru dostal můj oblíbenec Lloyd Bridges a "nejhorší herec všech dob" William Shatner má roli správně trhlýho velitele měsíční základny. Nejlepší hláška - McCroskey: "Chci vědět naprosto všechno, co se až dosud stalo." Pošuk Jacobs: "No, asi takhle: nejdřív se Země ochladila. A pak přišli dinousaři, ale byli moc velcí a tlustí a tak pošli a stala se z nich ropa. A pak přišli Arabové a koupili si mercedesy. A Princ Charles začal nosit šaty lady Di, nemohl jsem tomu uvěřit..." :DD ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Protože jsem si blbě popsal dívídíčka, tak jako první jsem viděl dvojku. Takže zatím nemůžu posoudit jak si vede ve srovnání s Zuckerovským originálem. Myslím že film byl slušně prošpikovaný parodickými momenty a a hláškami. A taky to žeru protože mé tahle minisérie už skoro 30 let. V podstatě na stejné vlně jako Scary Movie, ale ještě neokoukané. Takže tak. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama