Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po záchraně letadla je Ted Striker přizván k testování nového typu raketoplánu. Ale jelikož příliš často upozorňuje na chyby při vývoji letadla, a navíc se mu podaří s jednou verzí i havarovat, je vedením společnosti "uklizen" do blázince. Ale jakmile má dojít k prvnímu ostrému letu raketoplánu na měsíc, kde má být přítomna i jeho dávná láska Elaine, Ted neváhá a jako cestující nastupuje do letadla. A jak předvídá, během letu se pokazí počítač - a Ted je jediný, kdo se s ním, a stejně tak s teroristickým cestujícím musí vypořádat... Proti prvnímu dílu o chlup (ale jen o malý) horší, i když některé vtípky jej zase předčí. Z dnešního pohledu jde samozřejmě o film dávno za zenitem, ale i tak by si z něj tvůrci dnešních parodií měli vzít příklad - netřeba do filmu natočit tuny fekálií, spermatu a jiných lidských tekutin, aby se divák pobavil... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, ja se bavil vic nez u prvniho dilu. Maximalni hodnoceni nedavam z jednoho prostyho duvodu, druhej dil je proste jednicka sjeta pres kopirak, mame tu stejnej pribeh, tentokrat jen misto letadla raketoplan, dokonce tu mame i stejny vtipky a hlasky a stejny herce, jen Leslie tu chybi. Ale krome ty spousty obslehlejch vtipku tu je i spousta novejch, proste jak kdyby tvurci vzali prvni dil a pridali sem tam nakej forek, takze ve vysledku to je jeste vtipnejsi, sviznejsi a jelikoz je film kratsi, tak tu prakticky nejsou hluchy mista a ma tu paradni rolicku kapitan Kirk. Lepsi 4* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lloyd Bridges pri jednom z najlepších fórov sequelu spomenie, že tu nie je nič nové, čo je čiastočne pravda, pretože pri mnohých scénach presne viete, čo bude nasledovať. Našťastie je tu ale aj niečo navyše ako v prvej časti a to predovšetkým dokonalý William Shatner. Vďaka jeho kreáciám som premýšľal aj nad vyšším hodnotením, avšak od cesty na Mesiac som predsa len očakával viac a viac som očakával aj od "boja" s počítačom. Stále ide o kvalitné pokračovanie o niečo kvalitnejšej jednotky a je škoda, že sa mu nedostáva dostatočnej pozornosti. Minimálne kvôli Shatnerovi. 70% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Obrovský problém filmu není překvapivě v trapnosti (byť by se i tam našli), ale v opakování vtipnosti a scének z dílu numero one. Popravdě mě to naštvalo. Ken Finkleman při psaní scénáře určitě klimbal únavou a nechtěl přemýšlet o něčem novém a tak začal vařit ze starých dobrých ingrediencí, které ale bohužel překročili datum spotřeby. Pro příště ať si raději rozmyslí tohle divadýlko a pokud nepřijde s něčím novým a k počůrání směřujícím, tak raději zalez do ulity a spi! 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak musím konstatovat, že po totálním nadšení po repete jedničky je můj přístup ke dvojce poněkud vlažnější. Star Wars titulky navnadily a celej ten ještě šílenější námět s letem do vesmíru je super, ale problémem tohohle pokračování je, že prakticky po celou první půlku to jenom recykluje všechny vtipy z jedničky, ale už se tu bohužel nedostaví ten wow moment, protože tohle už jste přeci jednou viděli. V druhý půlce to naštěstí přijde i s pár vlastními nápady a ve finále to pak je pořád obstojná lehce nadprůměrná zábava, ale jsem celkem rád, že v závěrečných titulcích avizovaná trojka nakonec nevznikla, protože to už by asi opravdu bylo jenom ždímání. Takže neurazí to, ale geniální první díl je někde úplně jinde.60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama