Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (180)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo o niečo lepšie než mizerná jednotka. Chcelo by to ale trošku tej invencie. Citeľne mi chýbal Leslie Nielsen a bohužiaľ ani Lloyd Bridges nedostal veľa priestoru. V zásade je dvojka bohatšia na gagy než jednička, lenže väčšina z nich je veľmi trápnych a priemerne natočených. A kvantita značí kvalitu, ako je známe. Raz sa na to pozrieť dá a je tam aj pár obstojných vtípkov, prevažná väčšina sú ale ozaj slabučké gagy, hluché miesta a do poslednej bodky okopírované vtipy z prvého dielu, u ktorých skôr začnete premýšľať nad existenciou dvoch paralelných svetov a možnosťou cestovať medzi nimi, ako nad tým, že by ste sa mali baviť. Dve hviezdy horko-ťažko dávam, ale inak film skôr nudí. Neviem prečo je to tak populárne. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky alá SW (které to ale zase ukradly pův.Flashi Gordonovi) podbarvené hl. hud. motivem z Battlestar Galacticy:)) dávají tušiti, že nás opět čeká neskutečná bžunda, byť už možná ne tak kulervoucí jako Letadlo 1. Přesto za ty špeky alá 2001 či Shatnerova přítomnost, která dává ST závislákům tušiti, že i na tu jeho Enterprise dojde (,,Ironie, někdy může být velice ironická´´) a budou mít pravdu.;-) opět plný počet. S princeznou Amourou a jejímy měkkými a kulatými...nelze ani jinak. Jo a taky za ten raketoplán, který si lítá na měsíc, jako by se nechumelilo a bylo to snad už na konci 20.st. běžné, checht. ,,Veliteli, co máme dělat? Vykopejte okolo základny 2m příkop a celý ho naplňte olovem´´. Rada nad zlato. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Ted Striker?" "Znáte ho?" "Neznám. Vlastně byli jsme jako bratři, než přišlo Macho Grande." Mohl bych tady napsat že je dvojka prachsprostou kopií jedničky, od zápletky až po recyklované vtipy, ale zároveň bych musel přiznat, že je to povedená kopie. Ken Finkleman od ZAZ se scénářem obšlehl i tu absurdní nadsázku, a v rámci parodií natočil nadprůměrný kousek. Stejně jako u prvního dílu ale platí, že na nadčasové Bláznivé Střely 1 & 2 a 1/2 & 33 1/3 film hodně ztrácí, a humor postupem doby výrazně zestárl. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože se režisér a scénárista změnil, jde o slušné pokračování v podobném duchu, jako byla jednička. Téměř identické obsazení, ale tentokrát se vypravíme do vesmíru. Tvůrci se krom situačních gagů, inspirovali u Vesmírné odyssey, ale třeba taky u Star Wars. Pro zahraniční, nebo mladší diváky je film vstřícnější...těch popkulturních odkazů je tady méně. Málo je ale oproti předchůdci i dobrých fórů; moc dobře nefunguje skoro celá poslední třetina. Ale i když je dvojka slabší, jsem vcelku spokojený. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se jedná o pokračování, je to stále téměř (!) stejně kvalitní zábava, jako u prvního filmu. Opět skvělé herecké obsazení a dokonce povedená režie - přestože už to není moje oblíbené trio Z-A-Z, nevidím snad žádný rozdíl. Určitě filmu oproti jedničce něco chybí, ale na nedostatek humoru si skutečně nemůžete stěžovat. Jak bylo v 80. letech u komedií zvykem, hodně fórků nemůžete postřehnout na poprvé a tak doporučuji nahrát z televize, abyste si to mohli pouštět celý týden - třeba pak naleznete veškeré "ukryté" vtípky. Aspoň vás to při každém shlédnutí něčím překvapím (ještě teď nacházím různé předměty, které odkazují na jiné filmy nebo situace a to už znám film asi 9 let). ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)

Reklama

Reklama