Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (181)

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Skvelá, skvelá paródia. Ako 11 ročný som sa pri prvom vzhliadnutí veľmi bavil. "Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Predovšetkým skvelá paródia aj na 2001: Vesmírna odysea. ") ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Jednou se na to kouknout dá, a je tam i pár výborných fórků, naprostá většina jsou ale slaboučké gagy, hluchá místa a do posledního puntíku okopírované vtipy z prvního dílu, u kterých spíš začnete přemýšlet nad recyklací, než nad tím, že byste se měli bavit. Dva puntíky za Lloyda Bridgese, Petera Gravese a hlavně Williama Shatnera, jehož nástup se rovná pěti originálními vtipy nejnabitějším minutám filmu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nikdy nikto dojem neurobí. Som psychiater.“ Vydarené pokračovanie dva roky starého originálu. V dvojke sa síce dej premiestňuje do vesmíru (!), ale smršť skvelých dialógov („Pane, myslím, že sa nám zbláznil počítač, čo mám urobiť?“ – „Preveďte počítačovú analýzu.“) robí svoje. Je to krátke, svižné a pochádza to ešte z dôb, kedy sa robili parádne paródie, kde boli vtipy prenášané s vážnou tvárou, lebo tvorcovia vedeli, že tak budú fungovať najlepšie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdysi byly oba díly Připoutejte se, prosím! vrcholem komediálního žánru široko daleko. Jako parodie jsou stále trochu jinde než jejich dnešní dětinsky trapné náhražky, ale už to není prostě ono. Všechny skryté vtípky a "situace" se po třetím čtvrtém shlédnutí vytrácí a přichází nuda. Z nostalgie a vzpomínek na ty prvotní úsměvy na skvělými nápady musím dát alespoň slabší 4... Pro tentokrát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzal bych si Time, Newsweek, ještě první pomoc ... a jednu časovanou bombu. Druhou zprava, prosím." Že druhé připoutávání kopíruje to první? Nikoli, jen si z něj bere to nejlepší a zanechává ve hře McCroskeyho s Tedem. K tomu přidává spousty originálních vtípků s bezpečnostním rámem na letišti, horkými informacemi o Slunci, vševědoucího týpka na informacích, Ítýho marný volání domů, brilantní Jacobsoco shrnutí situace a samozřejmě slečnu, která chce přijít o panenství. Nejlépe s oslem. Navíc přicházejí nový skvělý postavy jako Sarge, jehož střeva říkají, že se něco posere a velitel Murdock, jehož šéfování Měsíční základně mě totálně rozsekalo. Já se zkrátka cítím skvěle ve světě, kde nikoho nevzrušuje odchylka v kurzu půl milionu mil ani let mezi asteroidy bez navigačních systémů, ale jakmile dojde kafe, tak nastává chaos. Já se tedy připoutám a ještě jednou, prosím. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama