Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mi-oak (Jeong-a Yeom) je učitelkou na základní škole v místní vesnici. První den nového školního roku přijde do třídy Mi-oak nová žačka Mi-nami a zároveň s ní nastoupí na školu nový učitel výtvarné výchovy pan Kwon. Mi-oak se nový učitel líbí a snaží se s panem Kwonem seznámit, jenže ten tráví více času s Mi-nami, a proto se Mi-oak rozhodne, že si na Mi-nami trochu zasedne, aby neměla čas chodit za panem Kwonem. Jenže to se Mi-nami nelíbí a zesměšní učitelku před celou třídou a inspekcí. O co vlastně Mi-nami jde? (Dragoni)

(více)

Recenze (17)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se tváří úplně jinak než jaký doopravdy je. Čekala jsem lehkou komedii typu kdo s koho. Nakonec jsem ale docela mile překvapena. Konec mohl být sice trošku víc dramatický a učitelka nemusela mít tolik tváří, jinak velice zajímavý příběh. Kouzlo korejské komedie se přecejen dostavilo. Skoro čisté 4*. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Lehce romantická komedie z prostředí základní školy, na které svádí svůj souboj o nového učitele mladá učitelka a ještě mnohem mladší žačka. Film je víc než o hledání lásky o snaze najít přítele a překonání samoty. Přestože je ve filmu několik trhlejších míst, tak bych Lovely rivals neoznačoval jako crazy komedii. Zejména představitelky učitelky Jung-ah Yum si svoje roli evidentně užívá a střídá jeden zábavný kukuč za druhým. Skvělá je dvanáctiletá Se-yeong Lee, která svoje schopnosti potvrdila i v dalším skvělém snímku When I turned nine. Sice si asi po shlédnutí této milé komedie neřeknete, že jste právě viděli něco zásadního, ale vsadím se, že se budete dobře bavit o to u komedie jde především. 9/10 ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Často si říkám, jak to ti Korejci dělají... V jejich filmem je vždycky vidět aspoň kousek nějaké originality tak nepodobné západním filmům. Podíváme se na Yeoseonsaeng vs yeojeja a hned je nám jasné, že Američané by něco takového sotva natočili. První část filmu je spíše komediální - boj učitelky a žačky o srdce učitele výtvarné výchovy. Učitelka Yeo mi ze začátku svým chováním dost připomněla Yukari sensei z japonské Azumangy :) Vážně vtipné. V druhé části se však už hlásí o slovo trochu vážnější téma. Přesto, obě části sedí k sobě a jako celek bych to zhrnula na milý a úsměvný korejský film, který dokáže zvednout náladu. A písnička I've Told Every Little Star k tomu, ač není korejská, dokonale sedla. ~(4,6)~ ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Klasická korejská komedie, která není zas tak moc vtipná a posloužila mi především k tomu, abych si udělal obrázek o korejském školském systému. Druhá polovina je poněkud utahaná, ale závěr je poměrně překvapivý - naprosto praštěná zápletka totiž začne docela dávat smysl! Výsledek je ale ve všech ohledech průměrný. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Umanutá dívenka vs. zmatená paní učitelka s chováním staré panny?! A o co se ty dvě perou? O třídní knihu rozhodně ne, bojují o chlapa. Cože?! Ale ano... O novou posilu v učitelském sboru : šviháckého hezouna (Lee Ji-hun měl téměř identický part ve Wet Dreams 2), z jehož širokého úsměvu se o ženské pokoušejí mdloby. A kupodivu se zdá, že ty dvě mají na startovní čáře stejnou pozici :-) Kapku ztřeštěná komedie ze školního prostředí, plná, jak již bylo řečeno, specificky korejského humoru. Nejdříve jsem měl trochu problém akceptovat představitelku fenomenální macechy z Janghwa, Hongryeon v komediální roli, ale posléze mi už nic nekazilo fajn pocit z dalšího milého korejského snímku. Ani dětské chorály... Snímek je cílen přeci jen malinko níže, ale dospělí si ho užijí také :-) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama