Reklama

Reklama

Zbraně pro San Sebastian

  • Francie La Bataille de San Sebastian (více)

Obsahy(1)

Anthony Quinn se snaží v roce 1746 v Mexiku ubránit vesnici proti nájezdu indiánského kmene. Jeho úloha zde není jednoduchá, jelikož i přes počáteční neúspěch se divoši vracejí, aby udeřili znovu a důrazněji...
Mexiko 1746. Pistolník Leon Alastray prchá před zákonem, ale nad uprchlíkem se slituje otec Josef a ukryje ho. Když místní zjistí, že kněz chrání kriminálníka, vyženou je z města. Leon cestuje v přestrojení za mnicha. Společně dorazí do vylidněné vesnice, kterou terorizují indiáni. Farář je zabit ostřelovačem a Alastray poznává míšence Tecla, který by ho viděl rád jako nového duchovního vůdce. Přes značné rozpaky se nakonec rozhodne postavit se s ním dalšímu nájezdu indiánského kmene. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvelý Anthony Quinn v nevtieravo nábožensky ladenej, výborne napísanej a hlavne na svoju dobu bravúrne zrežírovanej variácii na Sedem statočných. Na akciu je treba počkať až do záverečnej polhodiny, ale čo sa začne diať potom, je strhujúce a veľkolepé. Mňa tento western nadchol a nemôžem dať nižšie hodnotenie. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výtečný evropský western v režii slavného Francouze Henri Verneuila. Velmi napínavý a dobře natočený příběh o záchraně jedné chudé vesnice s Bronsonem a Quinnem v hlavních rolích. Žánrově něco mezi Sedmi statečnými a Řekem Zorbou. Na Anthonny Quinna je pro mne vždy radost se podívat a v roli nevěřícího mnicha dosazeného za faráře místními mexickými vesničany, které se rozhodl ochránit před indiány, je opět skvělý. Trailer: http://www.tcm.com/mediaroom/index.jsp?cid=111344 ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Sotva to někoho překvapí, ale Henri Verneuil uměl natočit i skvělý western. Na výbornou mu vyšla především sázka na dobře napsané dialogy, Morriconeho hudbu, jejíž tklivé pasáže nijak nezaostávají za jeho slavnou ústřední melodií z "Tenkrát na Západě", a Anthonyho Quinna, který své postavě vdechl ohromnou dávku věrohodnosti. Poněkud méně věrohodní jsou až příliš bílí indiáni a zamrzel mě i nepochopitelně odstrčený Bronson, ale jinak nemám, co bych vytknul. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem nenáročný-jednoduchý western, kopie (parodie) něčeho co už tu bylo ale v daleko lepší formě a provedení viz. (Sedm statečných vizuální i slovní narážky). Jen průměrné nijak oslnivé herecké výkony, celkově se tak z mého pohledu jedná jen o průměrný westernový snímek. Ta finální scéna s odpálením přehrady však stála zato....Dialogy, muzika (Ennio Moriconne) a za některé akční pasáže 3*. Henrimu Verneuilovi ale i tak šli spíš kriminálky:-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když Řek Zorba začne fušovat do řemesla Sedmi statečným, protože Paul Kersey si přeje zotročení či smrt bandy vidláků z Balíkova, vyklube se z toho celkem obstojný špagetový western. Kupodivu si tenhle flák z dětství vůbec nevybavuju - a to bych za něj tehdy líbala televizi nohy od stolku nebo i zaprášený zadek. Asi v tom pro soudruhy komáry bylo moc víry a prostříháním všech "závadných" plků by z filmu zbylo akorát nesouvislé torzo. Díky otravným blokům reklam jsem propásla finiš (přepnula jsem na Top Gear a musela zjistit, čím je nejrychlejší jezdit po Londýně - na kole!), ale nepředpokládám, že by mě něčím překvapil. Dnes už "Zbraně pro San Sebastian" těžko někoho ohromí, přesto jde o solidní žánrový kousek, místních 67% odpovídá kvalitám. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama