Reklama

Reklama

Rivalové pod rudým sluncem

  • Česko Rudé slunce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

stub 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hodiny utečou jako nic - nenudil jsem se ani chvíli. Nelze očekávat žádnou intelektuální pastvu, ale prázdné to taky není. Prostě slušný western, který navíc zdvihá herecké obsazení. Je zajímavé, jak dvojice Bronson/Mifune funguje, i kdybychom nebrali v potaz, že Mifune repliky odříkával se svou mizivou znalostí cizích jazyků. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a trošku netradiční western s nádechem orientu. Mezinárodnímu obsazení vládne skvělý Mifune, který svého samuraje na divokém západě nemohl prostě prodat lépe. Alain Delon v záporné roli se mockrát nezjeví. Ursula dokonale prodá své půvaby a při sledování Charlese Bronsona si divák vlastně jen uvědomí, že toho kromě Sedmi Statečných a Tenkrát na Západě spolu s tímto filmem více kvalitního westernům neposkytl. 70% ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Film má tři české názvy (já ho viděl na ČT pod názvem Rudé slunce, dále Krvavé slunce a Rivalové pod rudým sluncem), ale ani jeden z názvů nevystihuje děj ani poslání filmu (slunce zde prostě jen svítí a párkrát si ho všimla z důvodu názvu kamera). Navrhoval bych spíše něco jako Bandita a samuraj nebo Meč a peníze:)) Zaujal mne Kurosawův dvorní herec Mifune v roli samuraje na Divokém západě. Western mi jinak přišel filmově veskrze průměrný, jen právě s výjimkou výkonu hereckých es (Charles Bronson, Toshirô Mifune, Alain Delon). Trailer: http://www.dailymotion.com/video/x96afb_soleil-rouge-bande-annonce-fr_shortfilms ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Revolver, meč?...Smrť je iba smrť..."Super hviezdne obsadenie a spojenie západnej a východnej kultúry sľubuje zaujímavé dobrodružstvo. To nakoniec i dostaneme a na cestu za pomstou, peniazmi a zlom, ktoré stelesňuje A. Delon sa vydávajú Ch. Bronson a T. Mifune. Neskôr sa k nim pridáva dlhonohá a pôvabná U. Andress. Ich vzájomná cesta je nechcená, vynútená, ale o to silnejšie priateľstvo sa medzi nimi postupne buduje. O ceste k nemu (a peniazmi!) je tento film. Humor, ktorý je postavený predovšetkým na odlišnosti kultúr mi sedel. Čo je viac, revolver alebo meč? Kto je viac, samuraj alebo kovboj? 70%. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Westernová komedie, možná příjemnější než většina romantických. Ne ovšem, že by se v ní málo střílelo, dokonce až tak, že z komančů, mexikánů a bělochů zbyl jen Charles Bronson (ženy, potažmo ženu, nepočítám), i když bych to více přál Toširóvi Mifune (myslím, že takhle by se jeho jméno dalo ohnout), protože byl nejzábavnější a přitom nejdůstojnější, zatímco Ursula Andressová si zamilovala andaluzské hřebce a ve Španělsku, kde se film natáčel, si koupila vilu. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Japonský velvyslanec zmiňuje císaře jménem Mikado. Toto slovo ale v japonštině existovalo až od roku 1880, zatímco děj filmu je zasazen do doby o deset let dřívější. (Hans.)

Reklama

Reklama