Reklama

Reklama

Ztraceni - Série 1

(série)
Dobrodružný / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2004–2005), 17 h 43 min (Minutáž: 40–85 min)

Hrají:

Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O'Quinn, Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Dominic Monaghan, Ian Somerhalder, Maggie Grace (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Zajímavosti (38)

  • Průměrná sledovanost se během 1. sezóny pohybovala od 16 do 20 miliónů domácností, což seriál v době uvedení zařadilo do první desítky nejsledovanějších pořadů v USA. (J*A*M*A*L)
  • 1. sezóna pokrývá 40 dní přeživších na ostrově. Každá epizoda tak pokryje zhruba 48 hodin. Kromě pilotu, který se odehrává zhruba v rozmezí jednoho dne. Reference na 40 dní v Bibli je čistě náhodná. (Klišé)

Ztraceni (2004) (seriál)

  • Evangeline Lilly (Kate) byla jedna z posledních hereček, která byla do seriálu obsazena. Jako Kanaďanka potřebovala pracovní povolení, které jí bylo uděleno, až když natáčení začalo. Pilot se tedy natáčel s tím, že všechny scény s Kate se odkládaly až na konec. V momentě, kdy bylo pracovní povolení uděleno, nasedla na letadlo a ještě tentýž den začala natáčet. (don corleone)

Ztraceni - Pilot, část první (2004) (epizoda) (S01E01)

  • Nebezpečně vyhlížející motor letadla, který nasaje jednoho z cestujících a skončí výbuchem, byl přidán až digitálně v postprodukci. (HellFire)

Ztraceni - Pilot, část první (2004) (epizoda) (S01E01)

  • Dopravení trosek letadla na Havaj, kde se pilot natáčel, stálo produkci 250 000 amerických dolarů. A protože byly trosky jasně viditelné pro pasažéry přistávající na nedalekém letišti v Honolulu, letecké společnosti musely vydat prohlášení poukazující na fakt, že se jedná o televizní produkci, ne havarované letadlo. (HellFire)

Ztraceni - Nepopsaný list (2004) (epizoda) (S01E03)

  • Název epizody Tabula rasa je odkazem na psychologicko-filozofickou teorii, kterou vymyslel filozof John Locke. (ČSFD)

Ztraceni - Samotářka (2004) (epizoda) (S01E09)

  • V prvním Sayidově (Naveen Andrews) flashbacku lze na nádvoří vojenské základny vidět v pozadí tanky PZ VI. Königstiger a Panzerjäger Ferdinand, které používala německá armáda za druhé světové války. (ohinek)

Ztraceni - Psanci (2005) (epizoda) (S01E16)

  • Přístav, do kterého šel Sawyer (Josh Holloway) pro zbraň, neexistuje. Naproti opeře v Sydney je ve skutečnosti terminál Glass Cruise Ship. (karlik4801)

Ztraceni (2004) (seriál)

  • V súvislosti so seriálom v ČR pred Vianocami 2006 vyšlo niekoľko kníh: "Boj o přežití", "Falešná identita" a "Známky života". Ide o oficiálne publikácie zo sveta seriálu. Hrdinov zo seriálu v nich ale nájdete len výnimočne a okrajovo. Okrem nich vyšla aj publikácia "Ztraceni - kronika TV seriálu", venujúca sa tvorcom, hercom, epizódam a celkovo seriálu do konca 1. série. (MoiJe)

Ztraceni - Pilot, část první (2004) (epizoda) (S01E01)

  • Dvojdielny pilotný diel bol najdrahší v histórií ABC. Údajne stál niečo medzi 10-14 milióny dolárov. Priemerný pilotný diel vtedy stál väčšinou okolo 4 miliónov. (klayman)

Reklama

Reklama