Reklama

Reklama

Vánoce jsou tradičně nazývány svátky štědrosti, pohody a míru. Zajistit slavnostní stůl, opatřit dárky a vyřešit, kdo bude pozván k štědrovečerní večeři – to vše bývá předmětem vzrušených debat v mnoha domácnostech. Pojďme se společně podívat na televizní komedii, kde je v patřičné nadsázce vykreslena svérázná atmosféra těchto chvil. Vše začíná v předvánoční době, kdy ožije starý spor mezi rodiči (I. Janžurová a V. Menšík), který vznikl před dvaceti lety, když se manželova matka špatně vyjádřila o nastávající snaše. Od té doby rodinka vždy trávila Vánoce u ženiny matky v Sedlčanech. To však chce letos otec změnit. Zamýšlí pobýt na Vánoce u své matky v Rokycanech. O tom ale manželka nechce slyšet ani slovo. Urážka od tchyně se neodpouští ani po letech, a navíc se přece pojede opět k její matce! A tak na řadu přijdou staré křivdy. Do hádek se zapojuje i dospělý syn (V. Dlouhý), který nakonec svízelnou situaci „ke komu na Vánoce“ vyřeší… (Česká televize)

(více)

Recenze (97)

Gig 

všechny recenze uživatele

Malá televizní komedie, která je malá z pohledu času, ae velká z pohledu hereckého koncertu, který rozehrají bravurně rodiče Vladimíra Dlouhého Vladimír Menšík s Ivou Janžurovou se svým synem. A přitom jde o takovou prkotinu. Prkotinu, skutečně? Však to zná každý z domu. Už kdysi obdobnou situaci řešil Luďan se svou manželkou Heduš v Homolcích, kde pojedou :). No, ale když se to náležitě vědecky, musí z toho logicky vyplynout konsekvence tomu určené :) ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak si představuju televizní jednohubku pro běžného diváka. Manželé zahráni naprosto uvěřitelně, jedna hláška za druhou. 40minut příjemné zábavy a přitom natočené za pár kaček v kulisách dva plus káká.Kam se hrabou všechny díly růžových ordinací a jak je proti tomu do očí bijící koncentrace trapnosti v seriálu typu Ulice a spol. Bohužel, byť žena, musím se pokorně ztotožnit i s touto Menšíkovou hláškou: "ženský jsou příjemný, ale přeci jenom tady v tý signální soustavě mají nějaký zádrhel..že když nemaj argument tak plácnou co plácnou,ale pak to plácaj tolikrát, že už tomu věřej samy, že už to je pravda"...ano a tak to přesně probíhá i u nás doma:) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Nesmírně lidská, zábavná a především zcela přirozená komedie o manželích (úžasní Menšík i Janžurová), kteří se nemohou dohodnout, zda na Vánoce pojedou ke svým maminkám v Sedlčanech (Janžurová) nebo Rokycanech (Menšík). Oběma sekunduje už tehdy výborný Vladimír Dlouhý. Na krátké ploše se odehrává úžasný herecký koncert dvou hereckých veličin a divák se bude nesmírně dobře bavit. Hudba: Jiří Malásek & Jiří Bažant ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dudlajdá... Pro některé manželské páry by zjevně bylo lepší jet rovnou do Pr... %-[] . . . Jinak je to celé sice taková svěží a v textu vskutku vypointovaná a mile odehraná, ale televizně lajdácky a s přebrepty vyrobená rutinní bakalářština... - - - - - (Poprvé viděno kdysi v dobách bakalářských, hodnocení po repete 2.11.2011 na >jalové jedničce< 499., komentář zde jako devětadvacátý - 2.11.2011) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že každý, kdo někdy žil ve vztahu, tuhle inscenaci ocení a dost se u ní pobaví. Jedna hláška střídá druhou... od začátku do konce to nemá chybu. Menšík: Když si na naší maminku taky krapet zhasnu, hned se mi zdá o kousek pěknější. Janžurová: Se podívej na sebe jak vypadáš, vzít si černý brejle na autogen by bylo málo, znám ženský, co by se s těma svejma mohly chlubit, ale s tebou bych se mohla chlubit leda tak v tunelu. Takže po opětovném zhlédnutí, bohatší o životní zkušenosti, nemohu jinak, než zvednout hodnocení. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama