Reklama

Reklama

Oscarem oceněný Al Pacino a Matthew McConaughey hrají v tomto napínavém thrilleru o rušném světě sportovních sázek, ve kterém někdy stačí hodit mincí a můžete vydělat celé jmění. Brandon Lang (Matthew McConaughey) je nadějná hvězda vysokoškolského fotbalu, ale kruté zranění překazí jeho sportovní kariéru. Aby se dostal zpátky na špičku, využije své znalosti z fotbalového světa…..v lukrativním byznysu sportovních sázek. Jeho talentu si všimne Walter Abrams (Al Pacino), mocný šéf obrovské národní korporace, která dává tipy na sázky a Brandon se stává jeho chráněncem. Zvyká si na svět plný krásných žen, sportovních vozů a stohů peněz, ale jeho zdánlivě idylický život se mění v boj podvodníka proti podvodníkovi, poté co netrefí výhru a v sázce jsou miliony dolarů… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Scénář přesně ve stylu výher a proher, jednou jsi dole, jednou nahoře.(bohužel to docela dost skřípalo) Takže opět komentuji osazenstvo. Walter: "Ty jim prodáváš nejvzácnější komoditu, ty jim prodáváš jistotu v nejistým světě." Hop nebo trop. Jinak chemie mezi oběma hlavouny fungovala jako obvykle. Důvod? Jsou tři možnosti - tipnout si nebo si hodit mincí...vlastně jenom dvě. ;-) ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

80%. Základním kamenem Maximálního limitu je přes moje překvapení humor. Úplně klidně si ho umím představit bez dramatické zápletky, se kterou jsem problém neměl, ale byla naprosto předvídatelná a až příliš vzorová - velký talent, kterého si všimnou, vypracuje se v legendu, následuje hluboký pád a nakonec všechno skončí dobře. Nic nového, navíc dosti specifické téma - komu sportovní sázení nic neříká, pravděpodobně ho Maximální limit nezaujme. Jste-li však vášnivým sázkařem, bude se vám líbit, protože je převážně zábavný, po herecké stránce velice kvalitní (hodně se vyzdvihuje výkon Al Pacina, který byl opravdu parádní, ale ani McConaughey nezaostával) a rozhodně ani na vteřinu nenudí, ať je kýčovitý jakkoliv. Johny Anthony a Walter Abrams jsou vážně geniální dvojka. Maximální limit se v mnohém podobá novějšímu Vlkovi z Wall Street - je to konverzačka, která stojí na humorných scénách, kopíruje určité zažité narativní dogma, není nijak originální nebo převratný, ale má tu schopnost, že vás prostě dostane svou uvolněností a povrchností. Jestli bych se bez něčeho obešel, pak to byla dobře hrající, ale pro příběh naprosto zbytečná Rene Russo a vůbec celý tenhle milostný trojúhelník. A když už to muselo být, pak by to tu lépe sedělo interpretované spíše satiricky, jako je tomu třeba ve zmiňovaném Vlkovi z Wall Street. Jinak jsem byl ale spokojen, tento film si prostě buď oblíbíte, nebo jej zařadíte mezi ostatní průměrné snímky, které vám v paměti dlouho nezůstanou. Já si ho oblíbil, i přesto, že zdaleka není dokonalý. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Na sportovní žánry zrovna nejsem, ale tohle mě docela potěšilo. Skvělá sázková atmosféra, slušní Matthew McConaughey a Rene Russo, ale hlavně brilantní výkon mého oblíbence Al Pacina, díky němuž má film šmrnc a tempo, které je nasazeno už od úvodu se vůbec nezpomaluje. Navíc se mi během sledování vybavilo jedno hezké přísloví ,,Každej chvilku, tahá pilku''..., kdo už viděl, musí přesně vědět o čem mluvím a na závěr bych si dovolil jedno malé doporučení, těm co čtou tento komentář a film ještě neviděli. Zkuste se zamyslet nad povahou Waltera Abramse, nad jeho úmysly a chováním k Brandonu Langovi. Myslím, že tohle zamyšlení něco dá. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná stopáž!! Ke konci jsem už fakt nemohl, hlavně mě zaráží v popisku filmu slovo thriller?? Nechápu! Nic takového ve filmu není, i když já bych si tak přál aby to směřovalo k tomu, že záporák bude po zásluze potrestán!! Takhle de facto zbyl jen hodnej a hodnej a soupeřem byl jen poslední zápas!! Nakročíno bylo jinam, škoda!! Verdikt! Díky obsazení a díky tomu že sázim, dávám 60%, tomuto lehce nadprůměrnému průměru!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Američani se oproti nám rodí s americkým fotbalem někde v genech a nebo přivázaným na pupeční šnůře. Takže mně nějaký touchdown nepřivedl k zběsilosti jako je, ale tady šlo o hromadu dolarů v kapsách sázkařů, potažmo tipařů nebo naopak. Líbilo se mně celkové vypointování duelu mezi Brandonem a Walterem, které brilantně zahráli Matthew a Al. Bezchybný konec už jen nakopl Maximální limit na spokojenou čtyřku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Vancouveru. (M.B)
  • Dan Gilroy, manžel Rene Russo, napsal roli Toni přímo pro svou manželku. Sestra Russo se dokonce jmenuje Toni. (novoten)
  • V čase premiéry filmu bolo číslo do Walterovej televíznej šou (1 800 BET ON IT) skutočne používaným kontaktom poradenskej kancelárie športových tipov. (U_S_O)

Reklama

Reklama