Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brett Rosenberg: 1. Main Title ,2. The Drowning ,3. Dark Drive ,4. The Cottage ,5. Rachel's Theme ,6. Thomas Appears / The Island ,7. Dreams and Drownings ,8. Lighthouse Vista ,9. Love Theme ,10. Camera Flashback ,11. Boat Journey ,12. Morag's Vision ,13. "Thomas Was Here" ,14. Boat Journey (Alternate Version) ,15. Get It On ,16. Got It On ,17. Rachel's Healing ,18. "He's Dead" ,19. Haunted ,20. Broken Cross ,21. The Reflection ,22. Now You See Him... ,23. Losing It ,24. Who's There? ,25. Mr. Angus Regrets ,26. The Houdini ,27. Farewell ,28. Alone ,29. Girl in the Storm, ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné mysteriozní drama, které ze začátku dost nudí, ale později nabere docela zajímavých otáček, které vyvrcholí sice dost předvídatelným koncem, ale konečně mě dokázalo v tomhle snímku něco zaujmout. Pro DEMI jsem měl vždycky slabost, ale tak jako ve filmu S.T.R.I.P.T.Ý.Z mě rozpálit nedokázala... ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o spisovatelých žijících a píšících v ústraní. I proto jsem si před časem půjčil Tajemné okno s Johnnym Deppem, které se mi moc líbilo. Po shlédnutí "Světla ve tmě" však lze pouze konstatovat známou frázi, že "tohle vše už tu víceméně bylo". Zde jsou sice nakonec dvě dějová rozuzlení, ale ona už tu obě fakt někdy dříve byla. Co tedy zbývá? Tak za prvé - nepříliš výrazné herecké výkony. Demi Moorovou jsem viděl po delší době a málem jsem ji nepoznal, Hanse Matthesona (Angus) jsem neznal, ale byl patrně ze všech herců nejlepší, o ostatních plochých postavách ani nemá cenu mluvit. Správně si kladete otázku, za co tedy dávám ty tři hvězdičky. A to je právě to "za druhé" - za nádhernou vizuální podívanou. Kamera je bezchybná, tvůrci si opravdu dali práci s každým záběrem, všechno ladí, vše je kompozičně bezchybné. Přítelkyně sice už po 15 minutách "frfňala", že je to zdlouhavé, nicméně musím přiznat, že mi to právě díky těm exteriérům až tak nevadilo. Jo, a taky mám rád filmy o spisovatelích ... ale to už jsem vlastně psal. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak co to sakra vlastně bylo – začátek vypadá na psychologické drama, které se však lusknutím prstu mění v mysteriózní thriller, následuje romantika, že by se za ní Rosamunde Pilcherová nemusela stydět, pak detektivní zápletka a zase trochu mystérie a pak zase krimi. Demi Moore chvilku topí její mrtvý syn, chvilku randí se sedm let mrtvým chlápkem, chvilku je normální, chvilku blázní. Stejně tak zmateně působí i celý film, který se snaží být něčím, na co ani trochu nemá. ()

xkupka07 

všechny recenze uživatele

Mně seto velice líbilo(večer jsem to musel vypnout a dodívat se až za světla, ikdyž to přímo horror není), ale zase na druhou stranu nic nového. Krásne prostředí.které ale mnohem lépe vystihli ve filmu Ostrovní zprávy, a téme smrti někoho blízkého a následny postraumatický stav zde již byl bezpočetně krát. Mile překvapila "striptýzova herečka" Demi Moore. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Scénu s Rachel, Brianem a Sharon na mole nebylo možno v Llanddwynu nafilmovat kvůli špatnému počasí. Poté, co skončilo natáčení ve Walesu, se musela tato scéna natočit až ve filmových studiích Ealing. Scéna byla postavena v obrovské vodní nádrži - nechybělo molo, Racheliina loď a dokonce byly doplněny i uměle vyrobené skály totožné s původním umístěním v Llanddwynu. (Lynette)
  • 3 natáčecí dny zabraly na poloostrově Lleyn Peninsula, Porthdinllaen - zde se natáčela narozeninová slavnost a scény z vesnice ve filmu zvané jako "Ingonish Cove". V jižním Cornwallu se natáčely scény skotské chaty Rachel Carlson. Dále se točilo pak u Bodwin a železnice Wenford. Nakonec se natáčely v Londýně interiérní scény a začátek filmu v Primrose Hill v Londýně. (Lynette)
  • Původně se mělo natáčet v Kanadě, ale kvůli studenému počasí se štáb přesunul do Anglie a Skotska. (HellFire)

Reklama

Reklama