Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To bude dobrý, maminko !! Neboj se a pojď se mnou!!" Zajímavý thriller s mystery nádechem, jemuž se chvílemi nedá upřít velmi hutná atmosféra, v hlavní roli s naprosto zoufale nudnou a herecky prázdnou Demi Moore, o níž nemám odjakživa, co se týká těchto kvalit, vysoké mínění.. Může jen mile překvapit, což se zde bohužel nestalo, a mně tak nezbylo než alespoň počkat, jak to celé dopadne, a přetrpět tu nezvykle nedomyšlenou "rádobypointu", kdy zůstává jen spousta nezodpovězených otázek ke scénáři děravému jako cedník !! ()

dewil21 

všechny recenze uživatele

Spisovatelka odjíždí dopsat knihu na ostrov, kde už kdysi chcíp pes a taky hlídač majáku, s kterým se intimně sblíží. Nedává to moc smysl a do toho prší a nebo fouká dost studenej mořskej vítr. Sem tam Rachel straší mrtvý syn, kvůli kterému se rozešla s manželem, jelikož za sebou nezamkl branku - a je vždy jednodušší svalit vinu na druhého, zvlášť když si se synem v té době měla jít hrát, ale nakonec se na to vykašlala. Nakonec se ale ukáže, že ne všechno mysteriózní musí mít nadpřirozený původ a že za vším je třeba hledat prachy a sex. Na podzimní odpoledne, kdy by psa ven nevyhnal, je to dobrej film... ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak co to sakra vlastně bylo – začátek vypadá na psychologické drama, které se však lusknutím prstu mění v mysteriózní thriller, následuje romantika, že by se za ní Rosamunde Pilcherová nemusela stydět, pak detektivní zápletka a zase trochu mystérie a pak zase krimi. Demi Moore chvilku topí její mrtvý syn, chvilku randí se sedm let mrtvým chlápkem, chvilku je normální, chvilku blázní. Stejně tak zmateně působí i celý film, který se snaží být něčím, na co ani trochu nemá. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem původně duchařský film, než prapidivnou mysteriózní romantiku. Atmosféra majáku kde se polovina příběhu odehrává je fajn, ale bohužel to dost ničí herci. Teda když nepočítám Moore a MAtheson ty celkem ušly. I když Moorová mi byla ze začátku dost nesympatická, pak se to naneštěstí změnilo. Není to film který si pustím ještě jednou ale na jedno podívání se to dá. Rozhodně je to lepší než většina filmů Danielly Steelové. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra. Duchařské příběhy dost často ztrácejí dech, když začnou vysvětlovat (což je většinou, i když ne vždy, nutné). KOUSEK DĚJE zvlášť, když je to vysvětlení racionální. V tu chvíli napjatá atmosféra taje jak pěna v mýdlové koupeli. A tady to bylo až směšné, zejména logicky nesmyslná sebevražda podvodníka, která byla nutná jen ze scénáristického pohledu, protože s takovým chlapem by přece nemohla být, zároveň ale přece nešlo takového sympaťáka opustit, že? /1. 4. 12./ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Režisér Rosenberg obhlížel místa pro filmování 14 dní (jihozápadní Anglie, severní Wales, Londýn, londýnská studia Ealing) a všechny tyto místa si pečlivě fotografoval. (Lynette)
  • Kulisy postavené na ostrově Llanddywn byly téměř zničeny první týden natáčení prudkými větry a deštěm. (HellFire)
  • Komparz tvořili hlavně místní lidé z Newborough a Anglesey, kteří točili na ostrově Llanddwyn. (Lynette)

Reklama

Reklama