Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (281)

Beky 

všechny recenze uživatele

Solidní parodie na chlápka, který bohatým bral a chudým dával, aspoň teda doufám:)! Opět se ukazuje jak dnešní parodie sází na absenci příběhu, jakéhokoliv příběhu a chrlí pouze slepenec zoufalých a nevtipných scén na sebe a to je obrovská chyba, protože i kokotina by měla mít dějovou linii. Tím pádem považuju bláznivý příběh Robina za přijemnou podívanou, která vám uteče jako voda a i přes svoji stoprocentní nedokonalost ho nebudete proklínat. Jednou větou: Kdo chce Robinem v dnešní době býti, připrav se na to, že budeš bitý:) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jiné Brooksovy parodie, ale pořád docela sranda, která si tentokrát bere na paškál legendu o Robinu Hoodovi a její dvě neznámnější filmová zpracování s Kevinem Costnerem a Erollem Flynnem. Nicméně se objeví i podařené narážky na jiné filmy jako třeba Kmotr nebo Dirty Harry (ve filmu jako Dirty Ezio) nebo Sever proti Jihu - Will Scarlet O'Hara. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Robinovi z Loxley středověcí exekutoři postavili hrad na kolečka, odvezli mu ho do skladu a na místě zanechali pouze základy a sluhu Mrkáče, který si právě na WC četl Playboye pro nevidomé. Robin se vydává na cestu za pomstou, při které ho čekají důmyslné léčky šerifa z Rottinghamu, lukostřelecká soutěž zakončená podrobným prozkoumáním scénáře i důmyslný Marianin pás cudnosti, na který je i zbojníkův mozek krátký. Robin však může být klidný, neboť jeho život záleží na postřehu slepého Mrkáče, který vše sleduje bystrým pohledem z vyvýšeného stanoviště. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený film z dětství a vlastně i z dospělosti. Mel Brooks má dost zvláštní styl točení filmů a předkládání vtipů, proto chápu to nízké hodnocení. Mně však vyhovuje. A ve výsledku to má všechno, co parodie mít má. Zesměšnění všeho na dosah, předělání původních scén do nesmyslů. Já jsem byl víc než spokojen. "Čau, vopate!" 85% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Já mám pihu?" Bezkonkurenčně nejzdařilejší parodie Mela Brookse, které jsem nicméně přišla na chuť až na druhé zhlédnutí. Po něm pak přišlo další a další a další... a doteď nechápu, jak jsem někdy mohla "Bláznivý příběh Robina Hooda" považovat za "stupidní kravinu". Spolu se "Žhavými výstřely 2" a prvním (+ možná ještě třetím) "Scary Movie" moje nejoblíbenější parodie (nápadité, trefné a uzemňující). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy si Don Giovanni (Dom DeLuise) vyndává z pusy vatové tampóny, můžete poznat parodii na Brandonova Kmotra. Během natáčení Kmotra měl totiž Brando v puse tampóny, aby jeho tváře vypadaly jako tváře buldoka. (viperblade)

Reklama

Reklama