Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (281)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná a hlavne po čertoch vtipná paródia od majstra paródií Mela Brooksa sa nesie v znamení absurdných scén, scén z miernym erotickým nádychom a muzikálových scén. Elwes predvádza jedného z najlepších Robinov Hoodov, ktorému sa ani taký Kevin Costner nemôže rovnať. Scény z malým Johnom, alebo Blinkim sú doslova pamätné. Všetko je to typicky Brooksovské a typicky streštené, ale veľmi, veľmi vtipné. Vo svojej podstate som jeden z tých ktorý paródie vôbec nemusia a tie novodobé už vôbec nie, ale aj keď tento film citoval Drsného Harryho a Godfathera prišlo mi to stále vtipné a schuti som sa zasmial. Film pri ktorom som si krásne oddýchol a ktorý si určite ešte raz pozriem. Podobne príjemný pocit som mal ešte s bláznivých striel a horúcich výstrelov, ktoré spolu s Brooksovými paródiami považujem za najlepšie, najvtipnejšie a najvydarenejšie. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj otec je mrtvý? A co moje matka? Zahubil jí zápal plic. A moji bratři? Všechny je umučili! A co náš pes? Přejel ho kočár. A co zlatá rybka? Sežrala jí kočka. No a co ta kočka? Zadusila se tou rybkou! No je mi líto, ale tady jsem se se stylem Mela Brookse tentokrát moc nepotkal. Jako pár hlášek a situací mě pobavilo abych filmu úplně nekřivdil a je fajn, že je to ještě klasická parodie bez tělních tekutin na všechny světový strany, ale ten humor mi tu přišel hrozně vlažný. Je tu prostě cítit ten ústup ze slávy a ani samotný Brooksovo cameo není tak zábavný jako obvykle no a ty zpívanky tady šly úplně mimo mě. Nevím jestli jsem tenhle film viděl v žádoucím věku a pokud ano je možný, že mě to bavilo víc, ale dneska už to vidím jako poněkud lehce vyčpělou záležitost.40% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci vás varovat, jestli nezrušíte ty nehorázné daně, poradím lidu, aby se proti vám vzbouřil." Až takhle zákeřný dokáže být ten loupežník ve slušivých punčochách, který se, na rozdíl od své konkurence, pyšní tím, že nemluví s cizím přízvukem. Mě tedy vždycky hrozně bavilo tohle čekání na to, až se Robinu Hoodovi ztopoří meč a zaútočí na pás cudnosti zvrhlé Lady Mariany. Zažije se při něm totiž taková spousta srandy, slovních hrátek a slepcových hlášek, že je mi úplně jedno, že se jedná o naprosto nedůstojnou hovadinu vzhledem k vážnosti legendy o zeleném mužíkovi. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Počátkem let devadesátých se do postkomunistického Česka valila jedna parodie za druhou, člověk už ani nestíhal sledovat ty nadupané americké filmy - originály, aby potom chápal souvislosti, díky nimž se mohl chechtat na celý obývák. Nejinak tomu bylo i u příběhu Robina Hooda. Zde však stačilo jen okrajově znát legendu sherwoodského loupežníka Hooda a snad ještě krapet tu naivní filmovou verzi s Erolem Flynem. Mel Brooks pak již jen těží z jednotlivých situací, než že by páral nějaké slavnější filmy. I když, pravda, odkazů se tam najde mnoho. Přesto se jeho film jakoby vymyká z ranku tehdejších slátanin. S odstupem času se leccos jeví jako docela trapné a krapet suchopárné, ale děcka se pobaví, na to vezmi jed a šípy. V celku dobré i přes to otravné zpívání. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel jenom průměrná parodie na Robina Hooda, za celou dobu jsem nezaznamenal ani jeden opravdu vydařený vtip, všechny ostaní u mě vyloudily jen takový malý úsměv, nic víc a někdy ani to ne a docela často se mi stávalo, že se mi vtípky zdály až skoro trapný. Ale zase na druhou stranu úplná nuda to neni a občas to pobaví a Roger Rees jako šerif je fakt skvělej ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Nikto z hercov v skutočnosti nespieval. Všetko bolo naspievané profesionálnymi spevákmi. (Mihail123)
  • Když Marianina (Amy Yasbeck) služebná Broomhilda (Megan Cavanagh) skáče z hradu na svého koně a ten jí uhne, je možné si všimnout, že podlaha již byla prasklá a propadnutá ještě před tím, než služebná dopadla. (Sign)

Reklama

Reklama