Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

No nesmál jsem se. Důvod to má jediný. Ne, nejsou to nevtipné vtipy, dost vtipů bylo povedených a měly zaděláno na to, abych vybuchl smíchy, nebo se alespoň nahlas řechtal. Co je tedy za problém? Ten film se prostě SMĚJE VLASTNÍM VTIPŮM. Někdy úplně doslova. Většina vtipů je doprovázena pitvořením, rozpustilým hudebním doprovodem, prostě takovým tím způsobem jako když pro velmi malé děti hrajete besídku a dáváte jim všemi způsoby najevo, že se jedná o vtip, aby se tedy smály. Jeden příklad za všechny - Robin bojuje s Malým Johnem s velkými klacky a postupně se jim ulamují, až jim oběma zbydou kratičké kousky, se kterými už nejde šermovat a tak si jen navzájem klepají po prstech. A Robin se u toho směje. Vím zcela jistě, že když by se u toho Cary Elwes tvářil smrtelně vážně a do toho hrála opravdu vážná dramatická hudba, řezal bych se na celé kolo. Takto zabitých vtipů je tam hromada, což by možná nevadilo v komedii, ale v parodii by to být nemělo. Stačí si vzpomenout na Franka Drebina, zápasícího v koupelně s vrahem (zubní kartáček + fén) a jejich vážné tváře. Hned jak jsem si to na youtube pustil, vyprskl jsem smíchy. Když vezmu Spaceballs, které jsou od stejného režiséra, tam to podávání funguje správně, tak proč je Robin Hood dělaný takhle? ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Tuhle parodii jsem viděla kdysi dávno a pamatovala jsem si z toho jen ty vtipné kousky. Při druhém zhlédnutí mě proto zarazilo, kolik hluchých míst mi v paměti neutkvělo. :-) A tak jsem se místy královsky bavila a místy mi bylo lehce stydno. Nicméně tenhle Robin Hood má pro mě asi největší charisma, tudíž níž než na 3* jít nemůžu. :-) ()

Reklama

burina 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarena parodia.Najlepsi bol samozrejme Cary Elwes,ktoreho by som si mozno vedela predstavit aj vo "vaznejsej" verzii Robina Hooda.Ten kostym mu velmi sekol.:)Okrem neho ma este rozosmial Mel Brooks so svojou gilotinkou a serif.Najvtipnejsie mi asi prisla scenka zo "svatby" Marion a serifa.:))) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kokotina jak prase, ale místy vcelku zábavná. Vůbec mi nevadilo, že Robina Hooda pojali jinak – do toho jsem taky šel, jen mi místy vadila až neuvěřitelná trapnost některých skečů – jsem se až styděl za samotné tvůrce. Našla se tu ale i celá řada srandovních momentů – zvláště pak pás cudnosti a sbíječka + slepý sluha (ten típek byl nejlepší na celém filmu). Na hercích bylo vidět, že se bavili – já to pojal jako oddechovku před obědem a svůj účel to splnilo. Že bych to musel někomu doporučovat, to asi ne, ale ztráta času to taky není. Asi nejvíc mě bohužel iritovaly ty zpívající sekvence – to byla hrůza. Amy Yasbeck  byla ale pěkná ženská, to se mu uznat. I za ní dám nakonec o jednu hvězdu víc, než jsem měl původně v plánu. Šedý průměr 50%. ()

vyfuk

všechny recenze uživatele

V drtivé většině případů se snažím filmy dokoukat. A taky hodnotím jenom filmy, co jsem dokoukal. Ale tady nemůžu splnit ani jedno. Film je po více jak půlhodině téměř absolutně nezáživný. Mela Brookse mám rád. Dokázal vytvořit kulty, i zapadlé kousky, které mně připadají hvězdné. Vtipy a humor téměř nulový. A to jsem film před mnoha lety viděl asi od půlky a líbil se mi, ale teď se to nedá skousnout. Tohle zde zůstane, ale i když mi to trhá srdce, něco takového ohodnotit nemůžu. Nebylo by to předně objektivní. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Magická pilulka, kterou dává Latrína Šerifovi poté, co ho Robin zapíchne, je ve skutečnosti mentolka "Life Savers". (viperblade)
  • Když Marianina (Amy Yasbeck) služebná Broomhilda (Megan Cavanagh) skáče z hradu na svého koně a ten jí uhne, je možné si všimnout, že podlaha již byla prasklá a propadnutá ještě před tím, než služebná dopadla. (Sign)
  • Když si po souboji se šerifem Rottinghamem (Roger Rees) Robin (Cary Elwes) zasunuje meč do pochvy, šerif se na něj napíchne. Když ale odstoupí, má meč zabodnutý až po rukojeť. (Pepy)

Reklama

Reklama