Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (279)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Vedle Spaceballs nejlepší Brooksova parodie. Můžu to vidět 7x do tejdne a stejně se budu chlámat až na lesy. A kromě toho, nejkrásnější Mariana ze všech, je právě tady. Dabing výjimečně geniální. Protože v originále nejsou Lotringhamovy přebrepty tak dobrý, jako když se ozve "Vyklučte nám toho dáka" nebo "Ty nevíš, že je v lesnatých králích loveno zakázat vepřové divoce?" V kadenci vtipů za minutu je tohle dílko na čelních místech a trapnost je tu minimální. Brooks je génius :-) ()

depony 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na věčné téma zbojníka Robina Hooda, která už kdysi měla šmrnc a vtip a když jsem ji zrovna dokoukal, musím říct, že až na pár trochu trapných míst šlo o vydařenou parodii. Herecké obsazení sedělo a chvilkové momenty hraní si na muzikál byly na jednu stranu dojemné [zpěv Mariany ve vaně] a taky komické [Robin "opěvuje" Marianu]. Ačkoliv to není dokonalé, k brakovým parodiím typu Scary Movie po sto padesáté to má hodně daleko a tak si to zaslouží ocenit. ()

Reklama

Madluska 

všechny recenze uživatele

Tuhle parodii jsem viděla kdysi dávno a pamatovala jsem si z toho jen ty vtipné kousky. Při druhém zhlédnutí mě proto zarazilo, kolik hluchých míst mi v paměti neutkvělo. :-) A tak jsem se místy královsky bavila a místy mi bylo lehce stydno. Nicméně tenhle Robin Hood má pro mě asi největší charisma, tudíž níž než na 3* jít nemůžu. :-) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Robin Hood měl jako každý hrdina i sklony se uvolňovat, takže se choval mimo očekávanou normu. Ta je sice hódně široka, vlastně tak moc široká, kolik člověk snese. A co už člověk neunese, tak ho to zničí. Robin Hood je virtuální hrdina. Ten baví svými krdinskými kousky kdekoho. Tedy každého, kdo se jím chce nechat bavit. Já tímhle příběhem ne. jedině že by mě někdo pořádně navnadil.***Očekávaná norma je jen mýtus? Asi ano.***(8.10.2010) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Já mám pihu?" Bezkonkurenčně nejzdařilejší parodie Mela Brookse, které jsem nicméně přišla na chuť až na druhé zhlédnutí. Po něm pak přišlo další a další a další... a doteď nechápu, jak jsem někdy mohla "Bláznivý příběh Robina Hooda" považovat za "stupidní kravinu". Spolu se "Žhavými výstřely 2" a prvním (+ možná ještě třetím) "Scary Movie" moje nejoblíbenější parodie (nápadité, trefné a uzemňující). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Když se Mariana (Amy Yasbeck) koupe ve vaně, je až po okraj plná pěny. Ale když o scénu později z vany vylézá, pěna najednou zmizí. (Pepy)
  • Když Marianina (Amy Yasbeck) služebná Broomhilda (Megan Cavanagh) skáče z hradu na svého koně a ten jí uhne, je možné si všimnout, že podlaha již byla prasklá a propadnutá ještě před tím, než služebná dopadla. (Sign)

Reklama

Reklama