Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva postupným sledovaním životných príbehov štyroch kamarátov, ktorí vyrastali spoločne. Nakrátko sa odlúčili, ale znova sa stretli na strednej škole. Sang-taek a Joong-ho dokončili školu, Joon-suku, syn gangstera, sa vydal spolu s Dong-suom po stopách otca. Po rokoch sa stretávajú znovu ako priatelia, ale stojaci na stranách dvoch súperiacich gangov. Film o priateľstve, ktoré nezlomil ani čas, ani odlišnosť záujmov. (badygorila)

(více)

Recenze (31)

cubajz 

všechny recenze uživatele

lehce naivní a podle mě tak nějak nemastné/neslané drama o přátelství - herecké výkony supr, bez těch slzopudných momentů na téma pravého přátelství a keců o gangsterech (místo činů) bych se klidně obešel a celkový příběh mi přijde jako už několikrát viděné schéma, ve kterém u mě co se zábavnosti týče rozhodně vede City Of Violence:). Friend bych hodnotil někde mezi ***/****. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Výtečný a vtahující korejský snímek o čtveřici kamarádů, jejichž dlouholeté a zdánlivě neotřesitelné přátelství dojde v dospělosti kruté zkoušky, když se dva z nich ocitnou na opačné straně barikády, v čele dvou znepřátelených gangů. Delší dobu Chingu připomíná zobrazením života na střední škole plné uniforem, bitek a prvních lásek Maljukgeori janhoksa. Uličnicky rozvernou náladu snímku však po hodině vystřídá dusno mafiánského dramatu a do popředí se dostanou osudy dvou dominantnějších přátel a jejich přerod ve vlivné a nelítostné gangstery. Film mne svou atmosférou a zpracováním doslova převálcoval, že jsem si ho musel druhý den ráno střihnout podruhé, což se mi stává málokdy. Strhující zpomalená scéna v dešti, Dong-suu a kmit dlouhých nožů orámované tklivou hudbou, to mi uvízne nadlouho v paměti... ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

"Priatelia sa nemusia za nič ospravedlňovať" Príbeh aký pozná s dospievaním asi každý z nás. Priatelia prichádzajú a odchádzajú ale len tí skutočný odolajú skúškam času. Práve tento problém rozoberá táto komorná dráma z Kórejskej kuchyne. Vizuálne, ale najme herecky pôsobivé predstavenie, ktorý nás sprevádza 15 ročnou kronikou priateľstva. Záver ako obvykle všetky počas celého filmu hromadené emócie nechá vykipieť v plnej nádhere! Jediným problémom je to, že často sa mi jednotlivé postavy a ich príbehy zlievaly do jedného celku, čo je najmä problém faktu, že celkovo v Ázijskí herci majú teda aspoň z pohľadu Európskeho diváka menej navzájom odlišujúcich sa čŕt. Dúfam, že napodruhé to už bude lepšie zatiaľ "len" čestné štyri hviezdy. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

To, že je film miestami skratkovitý má dva zásadne dôsledky. Prvý, že to celkom svižne odsýpa a aj cez pestré spektrum prostredí, udalostí a postáv nepôsobí zmetočne. A druhý, že to výrazne posúva do popredia tému priateľstva, ktorá nie je background pre príbeh, ale naopak. Veľmi silné 4, možno keby som nevidel Once Upon a Time in High School, tak dam fullhouse. 89% ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Film to není rozhodně špatný. Postavy mají hloubku, herecké výkony jsou více než slušné a cesta čtyř přátel životem má potenciál zaujmout, jenže... Chingu by potřeboval okořenit a to ne málo, protože takhle působí dost nemastně a neslaně a rovněž trochu nepřehledně (až na několik výjimek, středoškolská část mi chutnala asi nejvíc, hlavně návštěva kina měla něco do sebe). Lepší 3*** ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama