Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

kitano 

všechny recenze uživatele

Prijemne, pomaly sa odvijajuce fantasy, v ktorom hlavnu ulohu hra uzasna severska krajina, snimana pokojnou, takmer statickou kamerou, vdaka ktorej su prirodne scenerie naozaj dychberuce. Necakajte ziadne velke dejove zvraty, ziadne bombasticke bitky, ziadne drahe efekty. Ale verte mi, ze vam nic z toho ani chybat nebude. Mozno aj koli tomu, ze cely film posobi velmi realne a uveritelne a ziadna pompeznost a rozsafnost by sa tu proste nehodila. Posobiva alternativa k hollywoodskym filmom. (8/10) ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od týhle evropský verze nečekal, o to víc jsem teď překvapenej. Jednak jsem si stejně jako v 300 užíval na všechny strany stříkajícího charizmatu Gerarda Butlera a navíc mě překvapil důraz na charaktery postav, který byly na úkor krvavých bitek, což je pro mě osobně ovšem vždycky spíš výhodou. Jelikož jsem všechny "tutovky" v naší malé půjčovně už několikrát přebral, vybírám teď dalo by se říct rozporuplná dílka a občas něco příjemně potěší. Jako například tento snímek. ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování staroanglického eposu. Žádné přehnané efekty a dlouhé vleklé souboje. Přesně ve stylu staré literatury. Hrdina vytáhne meč, a rychle zabije. Tento film se drží duchu eposu, postava čarodějky je sice navíc, ale dává filmu oživení. Do toho krásná islandská krajina a výborná hudba, kterou složil Hilmar Örn Hilmarsson. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Severské mýty mají jeden zásadní problém. Už jen jejich děj a potažmo jejich vyprávění bývá velmi stručné. Tudíž dochází k tomu, že hlavní hrdina připluje z moře, chvíli se dohaduje, pak zabije nepřítele, znásilní pár žen druhé znepřátelené strany a zase odchází. To vše napsáno na dvou stranách. Takže je asi velmi těžké natáčet o tom film, který je natáhnut takto na hodinu a půl, přičemž hodinu se zde totálně nic neděje. V Beowulfovi herci navíc vypadají jako bezdomovci, opásají se debilními dialogy, trola Grendela hraje jen urostlý, bezduchý seveřan a bitva téměř žádná. Přírody si člověk také moc neužije, tak sakra na co se mám vlastně dívat? Nerad to říkám, ale digitální Beowulf od Zemeckise měl mnohem větší koule a spád... Prostě všechno! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Beowulf je legendární norský hrdina a válečník, který přijíždí na pomoc svému příteli, jehož království likviduje troll. Severské scenérie byly nádherné. Děj je hodně dynamický. Kostými a kulisy jsou věrohodné. Syrová atmosféra, která byla dobrá, ale chtěla by ještě trošku přidat na syrovosti a více zahustit. Pak by to bylo na pět hvězd. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Film je volně inspirován anglo-saskou epickou básní o Beowulfovi. (Ajka1)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)
  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)

Reklama

Reklama