Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

klerik 

všechny recenze uživatele

Beowulf nie je Leonidas... ani ATTILA. Ale film to nie je zlý. Dosť pomaly sa to rozbieha, akcia je stlmená na minimum... ale film má svoje čaro. Má krásnu prírodu, má atmosféru, fajn hercov, malý rozpočet... Určite ma to bavilo viac ako technicky oveľa lepšie zvládnutí VIKINGOVIA. Ako celok je to fajn... ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Příběh by stačil na 30 minutovou epizodu seriálu na celovečerní film je to moc rozvleklé... a závěr je dost rozpačitý. Gerald Butler je geroj s charismem na rozdávání, Sarah Polley v roli drsné čarodějnice a ex-kurtizány působí sladce. Největším kladem tohoto snímku je však krásná a drsná Islandská krajina. ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování staroanglického eposu. Žádné přehnané efekty a dlouhé vleklé souboje. Přesně ve stylu staré literatury. Hrdina vytáhne meč, a rychle zabije. Tento film se drží duchu eposu, postava čarodějky je sice navíc, ale dává filmu oživení. Do toho krásná islandská krajina a výborná hudba, kterou složil Hilmar Örn Hilmarsson. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Filmov s vikingskou tematikou nie je vela, dobrych este menej. Napriek tomu v poslednej dobe sa ich objavilo niekolko. Po 13tom banderasovom arabsko vikingskom bojovnikovi je tu kanadsko islandsky epos B&G a budic rok nas este caka Zemenkisov velkofilm, napodiv, ak beriem 13teho obojovnika ako remake eposu o G&B, opat spracovanie tejto prvej zachovanje anglicky pisanej literatury. B&G ma mnoho podobnosti s 13tym bojovnikom, nielen obsahove, ale aj formalne, ide o rovnaky nepodarok. Nasastie, bez vplyvu hollywoodu sa podarilo zachovat seversku poetiku a realnu drsnost zivota pred vikingov. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prijemne, pomaly sa odvijajuce fantasy, v ktorom hlavnu ulohu hra uzasna severska krajina, snimana pokojnou, takmer statickou kamerou, vdaka ktorej su prirodne scenerie naozaj dychberuce. Necakajte ziadne velke dejove zvraty, ziadne bombasticke bitky, ziadne drahe efekty. Ale verte mi, ze vam nic z toho ani chybat nebude. Mozno aj koli tomu, ze cely film posobi velmi realne a uveritelne a ziadna pompeznost a rozsafnost by sa tu proste nehodila. Posobiva alternativa k hollywoodskym filmom. (8/10) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Grendelův otec (Spencer Wilding), čarodějnice Selma (Sarah Polley) a Grendelův syn se v původní básni neobjevují. Tyto postavy byly vytvořeny speciálně pro film. (Ajka1)
  • Film je volně inspirován anglo-saskou epickou básní o Beowulfovi. (Ajka1)
  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína slovo Kelt. Avšak slovo Kelt, označujúce obyvateľa Britských ostrovov, sa až do osemnásteho storočia nepoužívalo. (misterz)

Reklama

Reklama