Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě průser, zároveň to ale postrádá jedinou silnější scénu nebo cokoli, co by nějak uvízlo v paměti. Buttler je jako Beowulf takovej nemastnej, neslanej a samotné monstrum - Grendel, vypadá spíš jako homelesák z hlaváku (ale strach z něj rozhodně nejde). Navíc celý příběh se neuvěřiteně vleče! Krásný kraj islandský to bohužel nedokáže vytáhnout z šedi podprůměru. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Byl jsem připraven na zdlouhavou, nudící, vlekoucí se, nízkorozpočtovou severskou legendu. Nedostal jsem nic takového. Tempo filmu bylo sice pomalé, rozpočet byl malý, ale přesto jsem se dočkal pěkných kostýmů, jednoduchého, ale poutavého příběhu, velmi dobrých herců a hudby pro legendu jako stvořenou... ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Prijemne, pomaly sa odvijajuce fantasy, v ktorom hlavnu ulohu hra uzasna severska krajina, snimana pokojnou, takmer statickou kamerou, vdaka ktorej su prirodne scenerie naozaj dychberuce. Necakajte ziadne velke dejove zvraty, ziadne bombasticke bitky, ziadne drahe efekty. Ale verte mi, ze vam nic z toho ani chybat nebude. Mozno aj koli tomu, ze cely film posobi velmi realne a uveritelne a ziadna pompeznost a rozsafnost by sa tu proste nehodila. Posobiva alternativa k hollywoodskym filmom. (8/10) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Vynikající syrovost, studené sluníčko, zima a chladný vzduch od moře. Pokud někoho urazilo, že v tomhle filmu hrdinové nejsou hrdiny, troll není digitální a neboří jednou ranou stovky (digitálně naklonovaných, do všech stran se rozprsknuvších) válečníků.... že postavy nedělají namachrovaná gesta a netváří se jako největší tvrďáci... že Beowulf není nadčlověk a Dánští reci působí spíš jako banda spiťarů...pak je mi strašně líto. Tohle totiž není žádná hollywoodská limonádová velkoprodukce. O to víc ale film působí jako něco, co se skutečně mohlo udát, a dokonce si chytře pohrává s myšlenkou záměrného zveličování a překrucování seběhlých událostí... a následného vzniku hrdinských eposů. 85% Velký tleskanec. Ano, dokážu si plně představit, že na základě těchto událostí vznikla jedna z mnoha známých legend. P.S. - pochopitelně jsem fandil sympaťáku Grendelovi. Já už jsem prostě takovej... ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět ale hodně špatné zpracování. Herci hráli dobřé ale ten scénář nějak neměl šťávu. Sice někteří to pokládají jako klad, tzv. střízlivé zpracování ale opak je pravdou. Je to spíš nuda, kdy nevíte ze začátku o co jde ale přijde bod zlomu a je to jasné. Jen jedna hlavní linie postavy a to Beowulfa. Nikdo jiný se nevyvíji ani nehraje žádnou roli v ději. Škoda té krásne přírody, že musela být obsažena zrovna v tomto filmu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)
  • Grendelův otec (Spencer Wilding), čarodějnice Selma (Sarah Polley) a Grendelův syn se v původní básni neobjevují. Tyto postavy byly vytvořeny speciálně pro film. (Ajka1)

Reklama

Reklama