Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Fotbalová pohádka bez přehnaného sentimentu, se špetkou romantiky a s poselstvím o štěstí, kterému šel naproti jeden chudý kluk s darem od fotbalového pána Boha. Fotbal mám rád, Premier League obzvlášť a ačkoliv to celé může působit jako jedna velká reklama na fotbal, já s tím rozhodně problém nemám. Naopak, nečekané nadšení z filmu jako takového vyhnalo moje hodnocení k silným 4*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +bonusy na DVD, zručně natočené, z prostředí nám blízké, -první třetina měla být obsáhlejší/// Doják jako prase, ohlasy nelhaly. V podstatě to co jsem od filmu očekával, tak to se mi dostalo a to je jedině dobře. Příběh je vystavěn dobře, snad jen některé pasáže mohly být vynechané a některé naopak podrobnější. Celkově se film zaměřuje na jeden klub a především sleduje osud jednoho kluka, který jde za svým snem. I přes všechny dějové linky je tento film uvěřitelný, avšak dojemný a hlavně ke konci přeslazený. Ovšem nemůžu se nezmínit o pár zajímavostech. Například si všimnete Milana Baroše, a tady je jedna chybyčka. Když jej v jednom zápase v poločasu vystřídá jiný hráč, tak se i přesto objeví v druhém poločasu opět na hřišti. Nj taky chci mít 2 Baroše :-)), a pokud jste ještě všímavější, tak si všimnete i Petra Čecha (hledejte ho v bráně :-) No prostě milí a příjemný film, který vás zasáhne a možná i rozpláče, tak jako mne./// Celkem 76%/// ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Všetkým je známy americký sen, tu budete mať možnosť vidieť anglický sen. Sú známe mnohé príbehy chudobných futbalistov z ktorých sa stali úspešné hviezdy tohto športu, napríklad príbeh Ronalda, tu je jeden, ktorý sa nimi zrejme inšpiroval. Sem tam to možno pôsobí nedôveryhodne, lebo Američania si to predstavujú trochu inak, ale myslím, že v celku je to zvládnuté. Samozrejme to tým pádom má veľa chýb. Čo však dodať ak som si túto púť futbalistu skutočne užil a páčila sa mi? Asi iba to, že paráda. Krásne scénky, konečne normálny film o futbale. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, proč nevznikají filmy o tak masových sportech jako jsou hokej nebo fotbal.. odpověď není jednoduchá, protože stejně jako baseball nebo americký fotbal jsou to sporty kolektivní. Podle mě se odpověď skrývá v tom, že fotbal a hokej je vyloženě týmový sport, kde potřebujete všechny hráče na co nejvyšší úrovni, na rozdíl od amerického fotbalu nebo baseballu, kde jeden hráč může rozhodovat každý zápas a proto je jednodušší o něm natočit film. Goool není špatný sportovní film, ale záběry ze hřiště při zápasech jsou pořád stejné, nic zajímavého (snad kromě Barošova golu). Pravděpodobně lepší sportovní film o fotbalu nevznikne a nutno říci, že Goool prostě není špatný film. Podle mě také film dost zjednodušuje prostředí fotbalu a samotnou karieru. V mnoha ohledech zkrátka dosti neuvěřitelný film, ale na to se v komerčním světě filmů nehraje. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Film nádherný po všech stránkách. Vizuální kvalita bere dech, kamera je též na vysoké úrovni. Hlavní hrdina Santiago svoji roli zvládl bravůrně. Nesmím zapomenout pochválit trenéra týmu, který působí "opravdově". Snímek je splněním dětského snu jednoho chlapce z chudé rodiny. Na světě je jen několik hrdinů, kterým se povedlo to co Santiagovi. Plyne z toho ponaučení, že sny, které v sobě nosíme, nemusí být nereálné, je však třeba spousta práce pro jejich splnění. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (18)

  • Všimntěte si, že během zápasu Newcastle - Chelsea se mění barva míče ze žlutého na bílý. (don corleone)
  • Santiaga měl hrát Gael García Bernal, ale dal přednost jinému projektu. (don corleone)
  • Během natáčení scény, při které se hráči radují po výhře nad Liverpoolem, bylo hercům dovoleno vběhnout po filmovaném zápase mezi skutečné hráče. (Listeroman)

Reklama

Reklama