Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (216)

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Šablonovitá komedie zasazená do zcela atypického prostředí, ale Johnny byl přesvědčivý a Katherine Heigl je buď pro práci takovéto pomocnice stvořená, nebo je to daleko lepší herečka než jsem si myslel, protože její výkon je tady naprosto precizní. I přes jednoduchost a předvídatelnost děje mě film dojmul, nutil mě se smát a vůbec mi rozhodnil tak nějak prosvítil den :) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Není hezké dělat si srandu z handicapovaných, ale naštěstí tady ta komedie je v dobrých mezích. Spíš mi přijde, že se tu občas ukazuje, že i nějaký ten postižený člověk dokáže, kolikrát více a především žije lepším životem než naprosto zdravý jedinec. Knoxville mám rád pro jeho některé vylomeniny v Jackassu, ale nedokázal jsem si ho představit v celovečeráku. Musím, ale říct, že na tuhle roli se hodil. Ne, že by vypadal nebo se normálně choval jako mentálně zaostalej, ale trochu ty móresy má z výše jmenovaného Jackassu, kde se tak občas chovaj. Celý je to vesměs jedna velká blbost, ale mě to pobavilo nadprůměrně. K tomu se přidala moje oblíbenkyně Katherine Heigl a dílo bylo dokonáno. Určitě komedie, která by neměla nikoho pohoršit, naopak spíše pobavit. 75% ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Milionkrát obohratá šablóna, kde dej je možné predpovedať s 99 %-nou pravdepodobnosťou minimálne hodinu do predu :) Trocha originality a prekvapenia by rozhodne nezaškodilo. Napriek zdanlivo zaujímavému (prinajmenšom šialenému) konceptu (a prítomnosti Knoxvilla samozrejme), je celkový dej až prekvapivo umiernený a mdlý. Z letarigie ho občas vytrhne nejaký podarený vtip (pár ich tam je "Volám sa Jeffy Dahmor. S "o". " ), ktorý je ale následne zabitý ústrednou milostnou zápetkou. Klišé strieda klišé (myslené smrteľne vážne) a záverečná trojka - srdcervúce priznanie, rozchod, zmierenie - je už len pre masochistov. Celkovo môžeme film zaradiť k blízkym príbuzným Shallow Hall a Stuck on You bratov Farrellyovcov (produkovali aj Ringera). Čo sa týka Johnnyho Knoxvilla, nemám námietky. Toho retardovaného som mu veril, dokonca aj vtedy, keď sa na neho nehral :o) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Vtipné a dojemné zároveň. Hlášky: Poškrábal jsi mi CD. To je moje křeslo. Nebo závěrečný proslov brejlatého tlouštíka, který se ne vlastním přičiněním dostal na stupeň vítězů. To je jen zlomek toho, co je k vidění v této zábavné komedii, plné skvělých hlášek. Na to, že to byl film o mentálních klucích, (což je velmi těžké podat takovou formou, aby to nikoho neuráželo) tak podle mě tento film urážející nebyl a tvůrci dobře poukázali na svět těchto jedinců. A proto ode mě získává tento film palec nahoru :) // (4.1.2012) - Po více jak 2 a půl letech přidávám ještě pár slov. Film jsem do dneška viděl už alespoň 4x a pokaždé se skvěle bavím. CZ dabing je moc povedený. Ještě jedno shlédnutí a vidím to na FSL :) 90% (with J.) ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Podle mě příjemná komedie, kterou jsem viděl už asi čtyřikrát. Sice to zní dost střeleně přijít k prachům díky podvádění na paralympiádě, ale myslim, že všechno zůstalo v mezích dobrýho vkusu a to oceňuju. Fórů je tu celkem dost a pár vyloženě špičkovejch. Trochu váhám s procenty a asi bych normálně dal sedmdesát, ale Katherine Heigl je kočka k pomilování a jen kvůli ní to zvednu (to hodnocení ;-)). 80 % Oblíbená část- Steve u zpovědi ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Film dostal požehnání od paraolympioniků. (HappySmile)
  • Film měl jít do amerických kin už v roce 2004, ale byl pozdržen vedoucími studia, protože se jim nelíbil obsah. (HappySmile)

Reklama

Reklama