Reklama

Reklama

V tajnosti

  • USA In Secret (více)
Trailer

Americké drama, inspirované skandálním románem Tereza Raquinová od spisovatele Emila Zoly, je příběhem o posedlosti láskou, která vyústí ve zločin a pomstu na společenském dně Paříže šedesátých let devatenáctého století. Tereza (Elizabeth Olsenová) je úchvatná mladá žena, která je nucena potlačovat svou sexualitu. Její panovačná teta, madam Raquinová (Jessica Langeová), ji vehnala do manželství bez lásky s neduživým bratrancem Kamilem (Tom Felton). Tereza tak musí trávit své dny skoro jako lazar. Přes den tvrdne za pultem malého obchůdku a po večerech sleduje paní domu, jak hraje se svými hosty domino. Vše se od základů změní, když Tereza pozná Laurenta (Oscar Isaac), Kamilova okouzlujícího přítele z dětství. Brzy si spolu začnou vzrušující, zakázanou milostnou aférku, která rozpoutá šokující sled tragických událostí, jež zasáhnou všechny zúčastněné. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

castor 

všechny recenze uživatele

Nemocný ňouma donese své (jím neuspokojené) manželce luční kvítí a s přiblblým výrazem ve tváři nezapomene upozornit: „Ale neříkej to matce, žárlila by!“ Prazvláštní trojúhelník – ona, on a jeho matka – naruší po přesunu z venkova do Paříže setkání se starým přítelem. Právě ten roztepe její stereotypní dny za pultem malého obchodu. A brzy roztřese i celé její tělo. Tajná láska vykvete velmi silně, stejně odhodlané budou i plány, co s nepohodlným manželem. Jenže krutý čin jim neprojde jen tak a záhy sotva poznají člověka, do kterého se tak osudově zamilovali. Špinavá Paříž téhle látce náramně sedí, atmosféra solidní, erotický náboj jakbysmet. Jen jsem měl přesto v některých pasážích pocit, že nějaký zkušenější tvůrce by si s látkou poradil lépe (myšleno tak, že scénář Charlieho Strattona podle Zolovy předlohy měl zrežírovat někdo jiný). Třeba takové ochladnutí citů milenců je až příliš náhlé a nevěrohodné (i když asi pravděpodobné), závěr pak trochu kazí předchozí dění na plátně. Herci jsou na jedničku: výborný je Tom Felton i Jessica Lange, Elizabeth Olsen si znovu krade své scény jen pro sebe. Jsem na vážkách, čtyři hvězdy ale nakonec dám. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tereza, zaživa pohřbená v nedobrovolném manželství se zoufalcem Kamilem, uvidí záblesk na konci tunelu v podobě mužné siluety Laurenta. Ale v denním světle se vyjde najevo, že ani on není zrovna duševní šlechtic. Člověk se v duchu ptá, kam Zola na ty naturalisticky brutální a temné příběhy chodil. Filmová adaptace je stejně nepříjemná a pod kůži se zarývající jako její předloha. Ne, nemusím to vidět dvakrát. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

I kolonoskopie v gerontofilním spolku anonymních jedlíků je větší odvaz, než čumět na 100 minutovou pitoreskní starodobou skasku o dementním chování 8letých dospělých, bez tempa a na drama i bez výraznějších dramatických obrazových kompozic. Nadřžena Olsenka se po nedobrovolném zasnoubení se svým bratrancem nedočká pořádného pichu, a tak skočí na prvního kubánce na kterého narazí. Bratrance se zbaví a pak čumí jako děcko, když poprvé uvidí koncert Milky Citrus, jaké že to má následky. Kdyby jí popad za blánu a odtáhl ji na druhý konec světa, žili by se šrekem v bažině šťastně až do smrti všech diváků, co museli koukat na tuto nudnou lokálku jedoucí do horoucích pekel. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Dva lidi, kteří bez sebe nemůžou být, milují se a jsou schopni udělat vše proto, aby mohli být spolu. Jejich skutky jsou však tolik proti jejich duším, že se sami sobě zhnusí. Nedokáží pak spolu být, ačkoli už mohou. Ta psychologie kolem toho příběhu je vážně super... škoda jen, že se to Charliemu Strattonovi tak úplně nepodařilo přenést na diváka.... Nejlepší moment byl někdy v půlce a pak už se to jen tak nějak táhlo... Nevím jestli byl účel sympatizovat spíše z vedlejšími postavami :-D ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw! Prvá polovica síce nič moc, dokonca by som povedal že pod hranicou priemeru. Ale po tej osudovej plavbe na člne nabral film úplne iný rozmer, a veruže vynikajúci! A to už som sa začínal báť, že ten príbeh bude plný fádnosti a klišé. Napokon veľmi milé prekvapenie s dokonalou atmosférou opradenej pocitom viny a ľútosti. Aj keď v niektorých momentoch by nezaškodila trochu lepšia dramatizácia, no záverečný "piknik" to dokonalo vynahradil. Vďaka poslednej scéne pred titulkami môj celkový dojem razom vzrástol na finálne 4*. Kiežby nebola prvá polovica filmu taká nevýrazná, mohlo to byť ešte lepšie. Ale aj tak treba uznať, že vynikajúca gradácia až do poslednej minúty! Tak to má byť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Trikovou supervizi i celou postprodukci kompletně zajistilo české studio UPP. (Minatory)
  • Napriek zmiešaným recenziám získal výkon Jessicy Lange vysoké uznanie. V NYC Movie Guru ju označili ju za: „...jednu z najväčších herečiek súčasnosti, ktorá podáva očarujúci, veľkolepý výkon a celkom hladko sa zahryzne do svojej úlohy.“ The Washington Post poznamenal, že: „Jemnosť nemusí byť silnou stránkou tohto filmu, ale určite je silnou stránkou Jessicy Lange.“ Associated Press dodal, že: „Lange prechádza z trápenia do bezmocnosti, tak dojímavo, že vám pre ňu puká srdce.“ USA Today opísalo jej prácu ako jej: „...najrozmernejšie predstavenie“ a napríklad Time Out New York uviedol, že: „...Jessica Lange, v dnešnej dobe vzácna ako jednorožec, sa zmocňuje úlohy smútiacej matky s dvoma rukami s pazúrmi. Ak je tu cítiť nejaké chvenie hanby, vychádza od nej.“ (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 9. května do 21. června 2012 v Bělehradu (Srbsko) a Budapešti (Maďarsko). (BMW12)

Reklama

Reklama